Slana verzija palačinki idealna je za nedjeljni brunch

Palačinke su omiljeni izbor za nedjeljni doručak ili brunch, a volimo ih u svim verzijama i oblicima. Mi ćemo ih najčešće zamotati, Francuzi će svoje crêpes preklopiti, a Amerikanci svoje palačinke slažu jednu na drugu pa ih najčešće preliju javorovim sirupom. Naravno, palačinke možete napraviti na sto različitih načina, napuniti ih svime i svačime i na kraju preliti s čime god vas je volja. Mogućnosti, kao i recepata, ima bezbroj.

Iako palačinke najčešće jedemo u slatkim varijantama, odlične su i u slanim verzijama. Danas vam zato donosimo recept za slane palačinke koje su baš idealne za savršeni nedjeljni brunch. Vrlo ih je jednostavno napraviti, a toliko su ukusne da ćete ih poželjeti raditi svakog vikenda!

Palačinke od kukuruza i tikvica

Sastojci:

Za palačinke:

  • 3 šalice naribanih tikvica
  • 1 šalica kukuruznih zrna
  • 4 velika jaja
  • 1/2 žličice suhog bosiljka
  • 1/2 žličice origana
  • 1/4 žličice češnjaka u prahu
  • 1/2 šalice isjeckanog cheddar sira
  • 3/4 šalice brašna
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol i papar po ukusu

Za spicy jogurt:

1/2 šalice grčkog jogurta pomiješajte s 1 žlicom chilli umaka

Postupak:

Naribane tikvice prvo stavite u čistu krpu za suđe kako biste ih osušili. Zatim tikvice u zdjeli pomiješajte s kukuruzom i jajima, ubacite bosiljak, origano i češnjak u prahu te po svom ukusu začinite solju i paprom. Nakon toga umiješajte sir i brašno dok se smjesa ne sjedini.

U tavi zagrijte ulje. Svaku palačinku pecite oko 2 minute, sve dok ne poprimi zlatnu boju. Zatim ju okrenite i minutu do dvije duže pecite.

Nakon što su palačinke gotove, poslužite ih sa spicy jogurtom, pečenim jajima i hrskavom slaninom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diane Morrisey (@dianemorrisey) on

Foto: Instagram, Pexels

0