Kako je od slanih kruški napravljena umjetnost u malom: Isprobajte ovu neodoljivu kombinaciju
Kako je od slanih kruški napravljena umjetnost u malom: Isprobajte ovu neodoljivu kombinaciju

Kako je od slanih kruški napravljena umjetnost u malom: Isprobajte ovu neodoljivu kombinaciju

Tipično dnevno prelistavanje društvenih mreža vjerojatno će vas odvesti u pravcu brojnih recepata. U pojedinima ćete vidjeti ideju za današnji obrok, dok ćete druge ignorirati. Ipak, činjenica je da će vam najveću pažnju privući oni koji su predstavljeni na originalan način. Upravo takvi su recepti koje kreira Sophia Roe – djevojka koja je svoje prisustvo na društvenim mrežama posvetila gastronomskom aspektu i dijeljenju ljubavi koja se tiče kvalitetne i precizne pripreme hrane.

Već smo zaključili da upravo zato njene recepte obožavamo, te im se često vraćamo u cilju sigurne inspiracije kada je u pitanju eksperimentiranje s okusima. Upravo na tome je zasnovan i recept za slane, zapečene kruške.

Umjetnost soljenja kruški

Sophia Roe od svakog recepta napravi pravo malo umjetničko djelo, a upravo to je učinila i sa slanim kruškama. U recept nas je uvela konstatacijom da ako do sada nismo isprobali kruške na ovakav način – nismo ni svjesni što sve one mogu ponuditi. Kombinacija soli i sočnih kruški tijekom pečenja oživjet sve sokove ove voćke, a karamela koja se priprema od kokosovog mlijeka, vanilije i javorovog sirupa dat će im obilježje neodoljivosti.

Miris ove poslastice će, kao kada su u pitanju zapečene jabuke s cimetom i orasima, ispuniti gotovo svaku prostoriju vašeg doma. Stoga iskoristite neke od posljednjih hladnijih dana za ovaj recept koji će vas sigurno ugrijati. Štoviše, možda ćete na trenutak poželjeti da zimska idila koja uključuje topla jela, ušuškanost i cozy odjeću potraje bar malo duže.

Sastojci


  • šest kruški
  • 450 g kuhinjske soli
  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 60 g maslaca
  • žlica ekstrakta vanilije
  • 100 g (kokosovog) šećera
  • dvije žlice javorovog sirupa

Priprema


Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Rasporedite kruške u lim za pečenje po izboru tako da one budu u uspravnom položaju. Ipak, obratite pažnju na to da posuda bude dovoljno duboka kako biste kruške u potpunosti mogli potopiti u sol. Zatim ih prekrijte solju, tako da im samo vrhovi i stabljike vire. Pecite ih dok ne omekšaju, odnosno oko sat i pol.

Dok se kruške peku, napravite preljev tako što ćete u posudi sjediniti kokosovo mlijeko, maslac, ekstrakt vanilije, javorov sirup i šećer. Iako se u originalnom receptu predlaže upotreba kokosovog šećera, ako ga ne možete pronaći, upotrijebite običan bijeli šećer. Ostavite mješavinu da se kuha oko 20-30 minuta na niskoj temperaturi, odnosno sve dok se ne počne formirati karamela. Što ju duže budete kuhali, ona će biti tamnija, a njen ukus bogatiji. Također, imajte u vidu da će se karamela još više zgusnuti kada se počne hladiti.

Nakon što ste kruške izvadili iz pećnice, pažljivo ih podignite i odložite na sa strane, ali ostavite malu količinu soli na njima. Kruške možete poslužiti kao takve, ili ih možete narezati. Naposljetku, prelijte karamelu preko njih, a u svrhu posluživanja možete koristiti još sastojaka. Na primjer, koricu naranče, cimet ili muškatni oraščić.

Članak je preuzet s portala Journal.rs

Foto: Instagram (@sophia_roe)

Učitati još
Zatvori