Je li ovo najluksuzniji sladoled na svijetu? Dok ga jedete, uživate u pogledu na Eiffelov toranj
Je li ovo najluksuzniji sladoled na svijetu? Dok ga jedete, uživate u pogledu na Eiffelov toranj

Je li ovo najluksuzniji sladoled na svijetu? Dok ga jedete, uživate u pogledu na Eiffelov toranj

Ljeto još uvijek ne posustaje, stoga je uživanje u sladoledu na suncem okupanoj terasi i dalje jedan od naših najvećih izvora radosti! Vjerojatno najljepše poslužen sladoled ove sezone pronašli smo u restoranu Le Tout-Paris i to ne samo zbog njegovog izgleda, već i zbog terase na kojoj ga možete pojesti, s pogledom na rijeku Seinu i Eiffelov toranj.

Pozornica na pariškom krovu

Ova je terasa adresa na kojoj se Parižani sastaju od 7 ujutro do ponoći, a svakog četvrtka od 19 sati oživljava u ritmu žive glazbe u nježnoj ljetnoj atmosferi. Nalazi se na sedmom katu zgrade i prostire na 650 m². Ljeti se pretvara i u pozornicu za kulinarske predstave restorana Le Tout-Paris, a kako je odlučeno, ove su sezone njegovi chefovi posebno odlučili slaviti rajčice i jagode.

Glavni kuhar Arnaud Donckele, naime, sanjao je o ponudi sladoleda u talijanskom stilu pa je iz Italije uveo stroj za soft serve sladoled, a slastičar Maxime Frédéric osmislio je raskošan desert. Tako je nastao luksuzan sladoled od vanilije i jagode serviran uz svježe jagode i preliven coulijem od jagoda. Njegovu popularnost potvrđuju i brojne liste najboljih pariških deserata ove sezone na kojima se našao.

‘Jamčimo vam da ovaj sladoled nećete zaboraviti’, pišu na društvenim mrežama oni koju su ga probali, a mi se ne možemo odlučiti što je bolje – kušati ga tijekom dana, dok gledamo na Notre Dame i Eiffelov toranj ili kad padne noć, dok večeramo pod zvijezdama.

Cijena pariškog deserta s jagodama je 22 eura. Nije najskuplji na svijetu (kuglica najskupljeg stoji nevjerojatnih 6211 eura jer su u njoj bijeli tartufi iz Albe, a proizvodi ga tvrtka Cellato), ali zasigurno je iskustvo koje pruža, zbog okusa i ambijenta, iznimno!

Foto: Instagram (@le.toutparis i @ananewyork)

Učitati još
Zatvori