Skrivena dvorišta i terase u Zagrebu na kojima ćete popiti dobru kavu, pivo ili čašu vina

Skrivena dvorišta i terase u Zagrebu na kojima ćete popiti dobru kavu, pivo ili čašu vina

Ljeto u Zagrebu inače nije nimalo dosadno. Koncerti, druženja u parkovima, ljetne terase i novootvoreni kafići pružaju bezbroj sadržaja.

No, naša ovogodišnja realnost bitno je drugačija i sada se prilagođavamo na jedan sasvim novi način života. Idućeg tjedna nastupa novi val popuštanja mjera, koji će označiti početak rada za kafiće i restorane, a mjesta na njihovim terasama sigurno će biti vrlo tražena.

Neka poznata mjesta sigurno ste već posjetili, a pronašli smo skrivene dragulje gdje ćete popiti odličnu kavu, pivo i čašu vina. Skrovita dvorišta i terase okružene zelenilom nalaze se na vibrantnim dijelovima grada. S druge strane dovoljno su udaljena od buke.

Caffe U Dvorištu

Baš kao što i samo ime kaže, u ovom dvorištu osjećat ćete se kao kod kuće u vlastitom vrtu. Jutarnja kava ili opuštanje nakon posla ovdje je zagarantirano. Kavoljupci će u ponudi pronaći svašta, a svakoj šalici pridaje se posebna pažnja. Tako možete naručiti kavu sa sojinim mlijekom i uživati u ugodnoj atmosferi s odličnom pozadinskom glazbom. Obavezno isprobajte Cogito cold brew kavu iz simpatične staklene bočice.

Figa Garden by Henrik

Pretprošle smo jeseni među prvima zavirili u tada tek otvoreno mjesto. U Gundulićevoj 39 smjestio se šarmantni kafić zamišljen kao mjesto za cjelodnevno uživanje. Prva jutarnja kava uz kroasan ili degustiranje ponude gina prije večernjeg izlaska? Atmosfera u dvorištu iznenađujuće je smirujuća s obzirom na to da se nalazi u samoj gradskoj jezgri.

Kavana Palainovka

Ispijanje kave u debelom hladu, visoko iznad grada pod krošnjama zvuči kao dobra ideja za dejt. Jedna od najstarijih gradskih kavana nalazi se blizu Zvjezdarnice. Prekrasna terasa na koju ćete stići od glavnog trga, laganim hodom kroz desetak minuta omiljeno je mjesto svih onih koji čak i u centru žele privatnost.

Pivnica Medvedgrad

Gdje se u gradu može popiti dobro pivo? U većini slučajeva dobit ćete isti odgovor: u pivnici Medvedgrad. Terasa u Ilici vratit će vas u neka prošla vremena, a okružena je zelenilom. Uz popularno Medvedgradsko pivo, drage ljude i cosy okruženje nećete poželjeti napuštati omiljenu pivsku destinaciju u Zagrebu.T

Vintage Industrial Bar Garden

Ljetni vrt Vintage Industrial Bara svakog ljeta priredi odličan zabavni program. Večernja druženja začinite odličnim provodom u jednom od najugodnijih urbanih mjesta u Zagrebu. Svi koji su ga posjetili znaju da u ponudi imaju odlična piva.

Hub Coolutura Pub

Kvartovski kafić uređenjem u rustikalno-industrijskom stilu prilično odudara od svoje okoline. Osim standardne ponude kave, mogu se pohvaliti odličnim craft pivima. Među favoritima su se istaknuli Worthington White Shield, Blue Moon, FranciscanWell i Sharp’s Doom Bar. Zapratite ih na društvenim mrežama za detaljnije informacije o zabavnom programu.

Cafe Bar Finjak

Tko još nije čuo za najfotogeničnije mjesto u Zagrebu? Finjak je i zimi i ljeti popularna destinacija za uživanje. Ugodan interijer uređen u vintage stilu upotpunili su terasom koja baš kao i godišnja doba, mijenja svoje ruho. Najljepše ljetno dvorište skriva se u Vlaškoj ulici gdje ćete se mentalno odmoriti od svih problema uz odličan kolač, cijeđeni sok i šalicu kave.

Café Gymnasium

Iza velikih zgrada najčešće se skrivaju divna dvorišta. Terasa kafića Gymnasium nalazi se tik do muzeja Mimara. Uz ponudu kolača, sendviča, kave i koktela jednom kad sjednete teško ćete se dići iz udobnih fotelja. Na meniju se ističe i gin tonic te razna piva koja u ljetnoj žegi donose ultimativno osvježenje.

Foto: Unsplash, Facebook

Preporuka

Zatvori