Segafredo Storia – kava koja priča zajedničku priču

Segafredo Storia – kava koja
priča zajedničku priču

Uživanje u šalici svoje omiljene kave je svaki puta novi doživljaj. Ponekad ona pruža mir, ponekad kratku pauzu u užurbanoj svakodnevici, a nerijetko sate uživanja u društvu prijatelja, kada dijelimo svoje priče i stvaramo nezaboravne uspomene. No, ne bi li bilo sjajno znati priču naše kave? Njen put do nas? Uz Segafredo STORIA kavu to je moguće.

Jeste li spremni saznati sve o svojoj kavi? Segafredo STORIA vodi vas na putovanje u Honduras. Segafredo Zanetti odlučio se za potpunu transparentnost pomoću tehnologije blockchain, koja garantira besprijekornu sljedivost proizvoda tijekom čitavog lanca opskrbe. Kako? Tehnologiju blockchain možemo zamisliti kao princip ‘pakiranja kovčega’. Svaki sudionik u lancu opskrbe pridodat će svoj dio. Svatko, doduše, vidi što se već nalazi u kovčegu, ali ne može ništa izvaditi niti promijeniti; može samo dati svoj doprinos i kovčeg proslijediti dalje. Na kraju su svi detalji skupljeni na jedno mjesto i svi mogu slijediti sve elemente vezane uz proizvod.

Zahvaljujući platformi „Farmer Connect“ Segafredo STORIA pomaže da priče tih ljudi ugledaju svjetlo dana, da se vide njihova lica i nauči više o njihovom zavičaju, a time i zavičaju odakle potječe STORIA.

Početak zajedničkog putovanja

Segafredo STORIA je premium kava i sastoji se isključivo od zrna arabice koja se beru na visini od 1400 do 1600 metara. Mješavina sadrži sorte kao što su catuai, typica i lempira koje se prže na tipično talijanski način – tamno. Sada, uz pomoć QR koda na pakiranju u nekoliko koraka možete doznati priču kave koju ispijate. Pomoću QR koda možete doznati sve o proizvodu i njegovoj povijesti: točno podrijetlo i sortu, plantažu i vrijeme berbe, način prijevoza, ljude koji su sudjelovali u njenom nastanku, vrstu prženja i način pakiranja. Ujedno možete doznati više o društvenim projektima u zemlji podrijetla i inicijativama za održivost koje se tamo provode.

Stopama vaše šalice kave

Ova održiva serija kave čini velik korak u globalnoj sljedivosti i transparentnosti koja je omogućena korištenjem blockchain tehnologije. Nadziranjem svakog pojedinačnog koraka Segafredo Zanetti želi zajamčiti kvalitetu i dosljednost čime se osiguravaju pošteni uvjeti rada, smanjenje utjecaja na okoliš i potiče održivi razvoj. Uživanje u šalici kave Segafredo STORIA znači ne samo odlučiti se za proizvod najbolje kvalitete – to znači i točno znati tko je i u kakvim uvjetima bio uključen u cjelokupni postupak njegove proizvodnje.

Ugodne voćne note, zamaman miris  i pun okus vaše STORIA kave početak su jedne divne zajedničke priče. Stoga, ušuškajte se u toplinu doma, ponesite ju sa sobom na izlet ili posao, stvorite uspomene s onima koje najviše volite. Jer je svaka šalica kave – priča za sebe.

Segafredo STORIA kavu ekskluzivno možete pronaći u prodavaonicama Plodina od 25.11.2021.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori