Sarajevo Film Festival se bliži, a ova dva  kafića morate posjetiti

Sarajevo Film Festival se bliži, a ova
dva kafića morate posjetiti

U susret ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu koji se održava od 10. do 17. kolovoza, pripreme su u punom jeku s obzirom na to da je ovo jedan je od glavnih događaja godine u regiji Jugoistočne Europe. Prvi put održao se davne 1995. godine, a do danas je izrastao u međunarodni filmski festival.

Tipičan dan u Sarajevu započinje tradicionalnom šalicom dobre kave koja je ujedno i okosnica društvenog života.  Šetnja Baščaršijom koja odiše posebnom atmosferom idealna je za kupnju suvenira i gastronomsko uživanje u lokalnim specijalitetima i tradicionalnoj bosanskoj kavi. S obzirom na velik broj stranih turista koji dolaze u posjet Sarajevu, a posebno uoči Sarajevo Film Festivala svakodnevno niču novi kafići i slastičarnice internacionalnog karaktera. Za ljubitelje američkih palačinki i muffina te dobrog espressa u nastavku donosimo dva simpatična kafića.

Talks & Giggles

S pogledom na rijeku Miljacku, koja je ujedno i najmanja rijeka s najviše mostova smjestila se simpatična slastičarnica s američkim štihom.  Talks & Giggles na obali Miljacke u ugodnoj i toploj atmosferi zgrade Papagajka, nudi kvalitetnu kavu, osvježavajuću limunadu, čuvene cupcakese i neodoljive cakepopse. Kako sam naziv kaže, ako ste za ugodno čavrljanje s prijateljima uz smijeh, ovo je pravi izbor za vas. Upratite ih na Instagram profilu, zasladite ljetni dan s prijateljima uz velik izbor američkih palačinki i najfinije kave s pogledom na rijeku i mostove.. i ne zaboravite se smijati.

Espresso Lab

Omiljeno okupljalište ljubitelja kave, turska franšiza Espresso Lab ugledala je svijetlo dana i u Sarajevu. Inače prisutni su i u Egiptu, te diljem Turske. Poznati po najboljim tehnikama pripreme i mljevenja kave, te stručno obučenim baristama ne čudi da se kafići otvaraju regionalno punom brzinom. Miris svježe mljevene kave širi se nekoliko ulica dalje, tako da ovaj kafić ne možete promašiti. Osim izvrsne kave na sve načine koje zamislite krasi ih i cozy interijer, te zavidna ponuda snackova poput club sandwicha, bagela, kolača i tortica.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori