U Samovar baru, prvoj riječkoj čajani, ovih dana vlada prava božićna čarolija

Samovar bar prva je riječka čajana-kavana u kojoj ovih dana vlada prava božićna čarolija. O Samovar baru, koji je nastao kako bi upotpunio ponudu Samovar trgovine čajem i prirodnim proizvodima, pisali smo prije četiri godine kada je otvoren. U međuvremenu je postao mjesto za odmor i opuštanje u kojem je baš sve ukusno i fino. Ovdje možete pronaći neke od omiljenih okusa djetinjstva, imate priliku iskušati nove okuse i arome, te jedinstvenim proizvodima provjerenih arhivskih receptura doživjeti povijest Grada Rijeke na jedinstven način – kroz šalicu toplog napitka.

Advent u jedinstvenom ambijentu

Za vrijeme blagdana Samovar bar pruža sasvim drugačiji advent u jedinstvenom ambijentu najudobijeg bara koji je trenutno uređen u pravom božićnom duhu. Ovdje možete uživati u, između ostalog, najfinijem kuhanom vinu i toploj belgijskoj čokoladi koju u Samovar baru sami miješaju s mlijekom po vašem izboru, šlagom i nezaobilaznim keksićima.

Samovar art wall

Očekuju vas i razna događanja, a ako se danas nađete u Rijeci, svratite na otvorenje izložbe 365/365 autora Josipa Knapića. Naime, Samovar bar pokrenuo je projekt Samovar Art Wall koji za cilj ima okupiti umjetnike i kreativce, prvenstveno na lokalnoj razini. Jedan zid sa 12 okvira je ‘platno’ na kojem će se svaki mjesec organizirati izložba te na taj način potaknuti kreativno izražavanje i interakciju građana.

Josip Knapić amaterski je fotograf i zaljubljenik u svoj rodni grad Rijeku. Početkom 2019. uključio se u tzv. 365 challenge na Instagramu, u kojem je cilj objaviti fotografiju iz vlastitog života. Izložbom 365/365 Josip obilježava jednogodišnji projekt te želi prikazati svoj pogled na Rijeku kroz 365 dana odabirom 12 fotografija, po jedna za svaki kalendarski mjesec. Više informacija možete pronaći ovdje.

Foto: Samovar bar

0