Kako napraviti dalmatinsku peku po recepturi Ivana Pažanina

Jedno od najpopularnijih jela iz dalmatinskog kraja svakako je peka. Jelo je to koje bi se moglo opisati kao vrhunski comfort food s hrvatskim potpisom, a najljepše od svega je što vam za njega treba tek jedan lonac, odnosno posuda s poklopcem od lijevanog željeza.

Peka je posebno popularna na društvenim i obiteljskim okupljanjima, a dijeljenje hrane u tom smislu postaje sastavni dio hrvatske kulture. Kako pripremiti onu pravu, izvornu dalmatinsku peku, koja je sve ove godine izdržala test vremena, otkrio je naš poznati chef Ivan Pažanin u suradnji sa Sail Croatia, britanskom charter tvrtkom s flotom na Jadranskoj obali.

Ivan Pažanin pripremio je recept za peku, kako biste i vi u udobnosti svog doma ili vikendice mogli napraviti hobotnicu ispod peke. Detaljna infografika donosi sve što će vam za nju trebati, a ovim povodom snimljen je i video u kojem naš chef detaljno otkriva sve čari dalmatinske peke! Bilo da ju pripremate u tradicionalnoj kamenoj peći ili na neki drugi i lakše dostupniji način, nema sumnje da ćete ovim jelom očarati sve ukućane.

Foto i video: Sail Croatia

0