Kako napraviti dalmatinsku peku po recepturi Ivana Pažanina

Kako napraviti dalmatinsku peku po
recepturi Ivana Pažanina

Jedno od najpopularnijih jela iz dalmatinskog kraja svakako je peka. Jelo je to koje bi se moglo opisati kao vrhunski comfort food s hrvatskim potpisom, a najljepše od svega je što vam za njega treba tek jedan lonac, odnosno posuda s poklopcem od lijevanog željeza.

Peka je posebno popularna na društvenim i obiteljskim okupljanjima, a dijeljenje hrane u tom smislu postaje sastavni dio hrvatske kulture. Kako pripremiti onu pravu, izvornu dalmatinsku peku, koja je sve ove godine izdržala test vremena, otkrio je naš poznati chef Ivan Pažanin u suradnji sa Sail Croatia, britanskom charter tvrtkom s flotom na Jadranskoj obali.

Ivan Pažanin pripremio je recept za peku, kako biste i vi u udobnosti svog doma ili vikendice mogli napraviti hobotnicu ispod peke. Detaljna infografika donosi sve što će vam za nju trebati, a ovim povodom snimljen je i video u kojem naš chef detaljno otkriva sve čari dalmatinske peke! Bilo da ju pripremate u tradicionalnoj kamenoj peći ili na neki drugi i lakše dostupniji način, nema sumnje da ćete ovim jelom očarati sve ukućane.

Foto i video: Sail Croatia

Učitati još
Zatvori