Rumunjska gastro blogerica inspirirala nas je kako sa stilom kuhati tradicionalne recepte

Rumunjska gastro blogerica inspirirala nas je kako sa stilom kuhati tradicionalne recepte

@rodica_godlewski

U potrazi za novim receptima i zanimljivim kuhinjama, Instagram nas je odveo u daleki Michigan točnije do Rochester Hills-a gdje živi rumunjska gastro blogerica @rodica_godlewski s jako cool profilom. U svom divnom domu koji ne bi bio potpun bez muža Ricka i sina Joshue te kućnih ljubimaca, svakodnevno priprema tradicionalne recepte iz rodne Rumunjske s inovativnim twistom. No, osim autohtonih specijaliteta pronaći će se tu i delicija iz cijelog svijeta u čije je recepture unjela dašak osobnosti.

Gastro blogerica Rodica Godlewski

@rodica_godlewski

Osim Instagram profila, Rodica marljivo piše i svoj blog Cooking Is My Inheritance koji je prava oaza za sve strastvene ljubitelje dobre hrane. Prve 24 godine svog života provela je u Rumunjskoj. Uz život na farmi, vremena za igru na svježem zraku nije nedostajalo baš kao niti svježeg voća i povrća iz domaćeg uzgoja. Tako je objed bio jedan poseban ritual koji osim što je okupljao obitelj oko stola uvijek bio začinjen najukusnijim jelima sa sastojcima iz vrta. Već je tada otkrila da pravu ljubav krije prema kuhanju, točnije pripremanju obroka uz pomoć svoje bake.

@rodica_godlewski

U današnje vrijeme gotovo je nezamislivo dekorirati i fotkati hranu koju pripremimo, a s tim je stavom još 2016. u cijelu avanturu krenula i gastro blogerica iz Rumunjske. Kupovina profesionalnog fotoaparata bio je logičan korak u cijelom procesu, a o globalnoj slavi još nije niti sanjala. Za početak je vrijedilo izabrati i stil fotki koji će krasiti Instagram profil i već na prvi pogled ga učiniti prepoznatljivim. Za razliku od danas jako popularnog bijelog, prozračnog štiha, Rodica se ipak odlučila za tamniju verziju koja se savršeno stopila s fotkama obroka iz njezine kuhinje.

Kada lifestyle blog zamijeni uredski posao

@rodica_godlewski

Nakon preseljenja u Ameriku, san o pokretanju vlastitog bloga počeo je biti sve intenzivniji. No i uspomena na dane kada je uz brižno oko svoje bake pripremala rumunjske specijalitete sve je više jačala. Možda će vas iznenaditi da tajne recepture, barem u njenom slučaju ne postoje. Osim raskošnih rumunjskih specijaliteta, gastro blogerica dijeli i druge fotografije pa je sve savršeno upakirano u jednu lifestyle – gastro priču.

Rumunjske delicije s modernim twistom

@rodica_godlewski

Kultura kuhanja u rodnoj zemlji oduvijek se vodila jednostavnošću pa se su se obroci pripremali na jedan sasvim slobodan i kreativan način. Što god se nalazilo u kuhinji bilo je iskorišteno za pripremu jela koja su kasnije dobila i titulu nacionalnih specijaliteta. Neka od najpoznatijih jela su Mămăliga (palenta), Pörkölt (gulaš), Ardei umpluţi (punjene paprike), Frigărui (ražnjići) ražnjići i razne slastice, a inspiraciju za pripremu kao i recepte potražite na njezinom blogu Cooking Is My Inheritance.

@rodica_godlewska
@rodica_godlewski

Foto: Instagram (@rodica_godlewski)

Učitati još
Zatvori