Slavni chef Rudolph Van Veen otkrio nam je svoje male tajne i podijelio recept za neodoljivu slanu tortu
Slavni chef Rudolph Van Veen otkrio nam je svoje male tajne i podijelio recept za neodoljivu slanu tortu

Slavni chef Rudolph Van Veen otkrio nam je svoje male tajne i podijelio recept za neodoljivu slanu tortu

Autor brojnih kuharica, član žirija prestižnih međunarodnih kulinarskih natjecanja i omiljeno lice 24Kitchen kanala, Rudolph van Veen, u predstavljanja emisije Rudolphova slatka ljetna tura posjetio je Hrvatsku.

U društvu mladog i nagrađivanog varaždinskog chefa, Marina Pozdera, Rudolph je za posjetitelje City Centera one East u petak pripremio pravi kulinarski show, oduševio ih svojim receptom te još jednom dokazao da je ne samo vrsni slastičar, već i majstor slanih delicija. Slavni chef napravio je slanu tortu od salate s krem sirom i trganom piletinom – idealnu poslasticu za sve slavljenike koji preferiraju slanu, a ne slatku tortu. Njegov recept pronađite na kraju članka.

Posjetitelji centra Rudolpha su dočekali s poklonima poput domaćih likera i čokolade. Publika je pokazala da je dobro upoznata s Rudolphovim receptima, a najveći obožavatelji još čuvaju fotografije od njegovog zadnjeg posjeta otprije devet godina.

U kulinarskom natjecanju gastro blogeri Mile Butorac i Sandra Rončević te popularna lovkinja Morana Zibar radili su svoja omiljena tradicionalna hrvatska jela za Rudolpha. Pred njim je bila teška odluka biranja najukusnijeg jela večeri – tačke s pekmezom koje je pripremio Mile, trganci s vrhnjem i slaninom koje je predstavila Sandra ili pak Moranin adut u rukavu – neodoljiva fritaja sa šparogama. Vičan žiriranju i odabiru najboljih jela, Rudolph je prepoznao Sandrin talent i proglasio ju pobjednicom gastro izazova te predao bogate nagrade koje su omogućili Vindija, Electrolux i City Center one East, partneri projekta.

Drago mi je što sam dobio priliku družiti se ponovno s hrvatskom publikom i što ste mi predstavili tradicionalna jela. Ovo potvrđuje da se kod vas čuvaju i s generacije na generaciju prenose odlični recepti, kao i navika korištenja domaćih namirnica. Naravno, svaki od troje natjecatelja je sa sobom imao i ključni sastojak svakog izvrsnog jela: spremljeno s ljubavlju i veseljem, rekao je chef.

Rudolpha su posebno oduševila djeca koja su ga okružila na pozornici s mnoštvom zanimljivih pitanja, a među njima je bilo i onih s već zavidnim kulinarskim iskustvom. Nakon ispunjenog dana u kojem je obišao Dolac, poznati zagrebački bistro Broom44 te programa u centru, karizmatični chef sa zadovoljstvom se zadržao s obožavateljima koji su čekali u redu za njegov autogram i fotografiju.

Van Veen Hrvatsku pamti po ukusnim štruklima, paškom siru, kremšnitama i pašticadi koje je probao prilikom prve posjete. Pratimo ga u čak četiri emisije na 24Kitchen kanalu, dok nam s nevjerojatnom lakoćom priprema slatke i slane delicije.

Slana torta od salate s krem sirom i trganom piletinom

Ukusna salata od trgane piletine i krem sira u obliku slane torte. Bilo da želite privući pažnju gostima za stolom, poslužiti ukusan zalogaj na romantičnom spoju ili pak tražite ideju za neuobičajenu rođendansku tortu – ovo je recept za vas! Ostatke kuhane ili pečene piletine iskoristite za pripremu kremaste slane torte. Budite maštoviti prilikom ukrašavanja ovog kulinarskog remek-djela.

Za 6 – 8 ljudi

Sastojci:

  • 2 pileća batka
  • 12 šnita kruha
  • 1 žlica majoneze
  • 1 žlica senfa
  • 500 g krem ​​sira
  • 50 g crème fraiche
  • 1 jaje (tvrdo kuhano/8 minuta)
  • 1 narančasta paprika
  • 1 kiseli krastavac
  • 50 g ribanog sira
  • 1 vezica svježeg vlasca
  • Sol i papar
  • Mala vezica svježih rotkvica (cijelih)
  • Šaka žutih i crvenih cherry rajčica
  • 1 obična grbaštica

Priprema: 

Koristite kalup za tortu bez dna kako biste je lakše izradili. Uklonite koru sa šnita kruha i izrežite tri kruga promjera 15-20 cm. Piletinu uz pomoć dvije vilice razvucite na male komadiće. Pomiješajte je s majonezom, senfom, polovicom krem ​​sira i crème fraicheom. U salatu dodajte ribani sir, papriku narezanu na kockice, kiseli krastavac i tvrdo kuhano jaje, posolite i zapaprite po želji. Ovo će poslužiti kao nadjev vaše slane torte.

Stavite kalup za tortu na tanjur za posluživanje i počnite s izradom slojeva za koje ćete koristiti pripremljene šnite kruha. Naizmjence dodajte sloj kruha pa sloj pileće krem salate. Prekrijte cijelu tortu slojem običnog krem ​​sira.

Ukrasite ovo kulinarsko remek-djelo grančicama svježeg vlasca sa strane te cherry rajčicama, rotkvicama i običnom grbašticom. Pustite da se u hladnjaku torta stisne barem barem sat vremena prije posluživanja.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori