Rooftop ‘iglu’ kafići s nevjerojatnim pogledom u kojima bismo voljeli popiti kavu

Rooftop ‘iglu’ kafići s nevjerojatnim pogledom u kojima bismo voljeli popiti kavu

@federicadelsale

Rooftop barovi i kafići jako su popularni prvenstveno zbog predivnog pogleda u kojem možemo uživati dok istovemeno uživamo u šalici omiljenog toplog napitka ili čaši najdražeg pića. Iako ih uglavnom povezujemo s ljetom i temperaturama ugodnim za uživanje na otvorenoj terasi, u posljednje vrijeme rooftop barovi popularni su i tijekom zime zahvaljujući domišljatosti vlasnika koji su se sjetili idealnog rješenja. Tako u brojnim gradovima na krovovima zgrada niču ‘iglu’ kafići koji su stvoreni za zimsku uživanciju pod dekicama uz ležerno čavrljanje s prijateljima i, naravno, uživanje u najljepšem pogledu. U nastavku donosimo tri takva kafića u kojima bismo vrlo rado popili kavu.

Coppa Club, London

Zima u Londonu posebna je iz više razloga, a jedan od njih zasigurno su kafići koji pružaju divne poglede na zaleđeni grad. Iglu Coppa Club pod zvjezdanim nebom omiljeno je mjesto u Londonu za ispijanje kave ili vruće čokolade s prekrasnim pogledom na Tower Bridge. Svaki kutak na krovu nebodera odličan je za fotkanje, a zimske dekoracije cijelu priču dodatno uljepšavaju. Na terasi se nalazi nekoliko staklenih kupola koje podsjećaju na iglu, a interijer je osim stolovima opremljen i toplim dekama, krznenim jastucima i neizostavnim dekorativnim lampicama. Oko svake kupole nalazi se raskošno zimzeleno bilje koje dojam pod zvjezdanim nebom čine još ljepšim. Inače, popularnost iglu koncepta započela je prije nekoliko godina upravo ovdje.

@carlyneave
@coppaclub
@coppaclub

360 Bar, Budimpešta

Ako se uskoro nađete u Budimpešti, nikako nemojte propustiti posjetiti 360 Bar. Baš kao što mu ime govori, s terase smještene na krovu moći ćete uživati u spektakularnom pogledu na grad sa svih strana. Divno uređene prozirne kupole idealne su za doći se ugrijati šalicom toplog napitka nakon razgledavanja grada. Bar poslužuje i hranu pa ako ste gladni možete i nešto prigristi.

@ ilaria_ippolito
@alexxandrakiss
@360bar_budapest

Time Out Market, New York

Time Out Market New York nalazi se u Brooklynu, a u prosincu je na krovu otvorio privremeni rooftop bar s igluima nalik na ove koje smo opisali u Budimpešti i Londonu. I ovdje možete uz dekicu uživati u hrani i piću, a više od svega oduševit će vas pogled na Manhattan i Brooklyn Bridge.

@timeoutmarketnewyork

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori