Roštiljanjem u Dvorištu službeno najavljen prvi R’n’B Weekend

Matija Belković, Marin Nekić, Boris Kovaček, Mate Janković, Tomo Ricov i Hrvoje Petrić

Najbolje od hrvatske gastronomije, pića i kave službeno je najavljeno u neformalnom tonu roštiljanjem u Cafe-u u Dvorištu. Organizatori Tomo Ricov i Boris Kovaček, ujedno i organizatori Weekend Media Festivala, predstavili su ukratko ideju koja stoji iza ovog događaja i njegovu filozofiju.

R’n’B Weekend Zagreb festival tematski je podijeljen na tri kategorije: hranu, piće i kavu. Matija Belković i Matija Hrkać iz tvrtke Cogito Coffee predstavili su masterclass predavanja vezana za tu industriju i kulturu.

R’n’B Weekend Zagreb

Matija Belković i Matija Hrkać

Organizatori su istaknuli da je događanje kombinacija konferencije, sajma i festivala koja potiče izvrsnost u segmentu ugostiteljstva.  Što o tome imaju za reći svjetski gastronomski uzori moći ćete poslušati kroz četiri dana u Gliptoteci HAZU-a. Boris Kovaček naglasio je kako je gastronomska industrija jedna od najvažnijih u turizmu te najavio zanimljive panele. Upravo će na njima biti razgovara o modernoj hrvatskoj kuhinji i strategiji razvitka gastronomije.

Dobro je poznato da kava ima poseban utjecaj na hrvatsku kulturu, stoga će ona dobiti i zaseban dio programa Zagreb Coffee Weekend. Zanimljiva predavanja vodećih svjetskih stručnjaka u industriji kave, radionice i degustacije raznih vrsta kave samo su djelić onoga što vas tamo očekuje. R’n’B Weekend Zagreb roštiljanje je okupilo brojna poznata lica javne i gastronomske scene. Među kojima su i Hrvoje Kroflin iz restorana Mano2, Jurica Jantolek i Borna Janeš iz Pod zidom. Zatim Matija Jagić iz Brokenships Bistroa i  Ivan Zidar iz Mason Burgers & Stuff-a. Tijekom druženja uživalo se u delicijama s roštilja na kojem su meso iz Meat the Kinga pripemali kuhari iz restorana Lobby.

Što vas čeka na festivalu ‘hedonizma’?

Uvid u R’n’B Weekend Zagreb program dao je jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova, Mate Janković. „Festival je svojevrsno slavlje sinergije ljudi koji ga pokreću. Vrhunski program omogućit će profesionalcima, ali i svima ostalima da prošire svoje gastronomske vidike. Na festivalu će biti za svakoga po nešto, tema koju bih izdvojio je tuna i kako ju tretirati, a ostale programske detalje otkrit ćemo uskoro“, izjavio je Janković.

Dio festivala koji obuhvaća hranu najavio je poznati hrvatski gastro novinar i konzultant Hrvoje Petrić. „Ove smo godine dali naglasak soli pa ćemo tako imati zanimljiv panel o hrvatskim solanama te mastercass o primjeni soli u modernoj kuhinji, čime ćemo dodatno potvrditi kako je Hrvatska zemlja soli. Isto tako, presretni smo što nam dolaze najveće zvijezde priprave sourdough kruha u regiji, a stiže nam i krema slastičarske scene iz Hrvatske“, najavio je Petrić.

Opuštena atmosfera i dobra zabava

Marin Nekić

Cjelokupnu opuštenu atmosferu upotpunila je glazba koju je puštao DJ Tomo Ricov. Marin Nekić posjetitelje počastio predstavom izrade koktela i najavio baristički dio festivala. „Na panelima i workshopima bavit ćemo se barskom industrijom što obuhvaća hotele, restorane i barove u Hrvatskoj, a cilj je podizanje kvalitete tusritičke ponude te osvještavanje ugostitelja i korisnika. Pripremamo zanimljive teme, a jedna od njih koja će vjerujem posebno zaintrigirati publiku je – što je novi gin“, najavio je Nekić.

Gliptoteka Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti od 23. do 26. svibnja ugostit će R’n’B Weekend Zagreb (Restaurants & Bars Weekend). Vrijednost festivala prepoznali su Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica, Grad Zagreb i brojni sponzori.

Foto: PR

 

0