Sedam razloga zašto ne smijete propustiti R´N´B Weekend Festival

Dijeli nas još manje od mjesec dana do najiščekivanijeg gastronomskog događaja godine: RNB Weekend Festival održat će se u prostoru prekrasne zagrebačke Gliptoteke HAZU od 23. do 26. svibnja 2019. Prepoznato je kako je gastronomija jedan o najvažnijih i najpotencijalnijih segmenta turizma.

Gliptoteka postaje mirisna meka

Upravo zbog toga je ideja okupiti na jednom mjestu ponajbolje hrvatske chefove, stručnjake iz svijeta gastronomije, miksologije, ulja, vina, piva i kave kako bi spoznali bogatstvo hrvatske gastronomske kulture i zajedničkim snagama težili ka izvrsnosti. Gliptoteka će u posljednjem tjednu svibnja postati prava meka mirisa i okusa gdje ćete moći poslušati predavanja, sudjelovati na masterclassovima, kušati jedinstvene vinske i pivske etikete te naučiti nešto o koktelima i kavi.

Brojni paneli

Želiš saznati više o životu chefova? Koje su njihove vizije i snovi? Kako su postigli svoj uspjeh? Pokušavate ispeći kruh kod kuće, ali nikako da uzgojite vlastiti starter i ispečete onaj koji ima ludo hrskavu koricu? Koliko je glazba bitan faktor u restoranu? Ako ste samo na jedno od pitanja odgovorili potvrdno, svakako dođite u Gliptoteku i budite dio ove lijepe priče jer je ovo samo dio tema koje su osmislili.

Interaktivne radionice

Na interaktivnim radionicama neki od ponajboljih chefova i miksologa pokazat će vam koliko su ludo dobra kombinacija kokteli i čokolada (naravno, sve ćete morati i probati). Za one koji ne priznaju obrok bez dobrog komada mesa naučit će vas kako tranširati i koji dijelovi su izvrsni iako ste ih prije možda zaobilazili u širokom luku, a i ljubitelji tune doći će na svoje i naučiti od kuda dolazi sjajna namirnica te kako ju obraditi.

Zagreb Coffee Weekend

Jedno je sigurno – Hrvati obožavaju piti kavu. Ritual s kojim se započinje dan, pretresaju dnevni događaji i sklapaju poslovi. Kava je nezaobilazna u životu većine, ali znati što je dobra kava još uvijek je iscrpna tema i zato su joj posvetili cijeli Festival pod nazivom Zagreb Coffee Weekend. Tako će coffee geekovi i coffee loversi doći na svoje, kušati sjajne specialty kave i upoznati najjače face iz svijeta – kave.

A pivo?

Pa, naravno! U prelijepom ambijentu Gliptoteke pronašli su genijalan prostor koji će izgledati poput prave pivske ulice gdje ćete moći ispijati omiljene craft pive i družiti se s pivarima!

Ali ja volim vino!

Što je gastronomski Festival bez vinskih kapljica, a ova ekipa uspjela je dovesti najjača vinska imena pa ćete u posljednjem vikendu svibnja moći probati i neke njihove etikete. Osim kušanja, u programu panela pričat će o svojim trnovitim avanturama koje traju preko 20 godina i kako su uspjeli + stvoriti vina koja su priznata i omiljena u svijetu.

Tu je i food kutak

Dobra vijest za sve ljubitelje gastronomije jest kako će na Festivalu biti i kutak gdje će neki od najboljih zagrebačkih restorana poput Hanamija, Submarinea, Pod zidom, Rougemarina i Meat the Kinga pripremati slasnu klopu.

Ništa bez partyja

I, naravno, ekipa Weekend Media Festivala već je dobro poznata po sjajnim partyjima koje organizira u Rovinju pa ništa manje ne očekujemo ni u Zagrebu. Karte su već u prodaji i možete ih nabaviti preko ENTRIO sustava. Cijena dnevne ulaznice je 75 kuna, a paket koji omogućuje ulaz sva tri dana iznosi 150 kuna. Sve detaljnije obavijesti potražite na službenoj stranici Festivala te Facebooku RNB-a.

Foto: Promo


0