Kako do ljeta ostvariti željenu liniju i fitness cilj uz pomoć jedne namirnice?

Kako do ljeta ostvariti željenu liniju i fitness cilj uz pomoć jedne namirnice?

Do ljeta nas dijeli nešto manje od dva mjeseca, a pripreme za beach body već su u punom jeku. Vlasnici teretana sretno trljaju ruke, a u gradskim parkovima vikendom vlada prava gužva. Nakon duge zime i zimske hibernacije, proljeće je vrijeme koje donosi polet energije i entuzijazma. Inspirirani time mnogi su već uveli promjene u životni stil, prvenstveno kroz prehranu, a potom i kroz tjelovježbu.

Ako pitate bilo kojeg fitness entuzijasta koji sastojak je ključan za nutritivno kvalitetan obrok odgovor će biti jednoglasan – tuna. Naime, riba je jedan od najmoćnijih saveznika u piramidi zdrave, balansirane prehrane i kao takva našla se na listi favorita brojnih sportaša i pobornika zdravog života. Čime je bogata i zašto je postala naš omiljeni sastojak na putu ka željenoj liniji i ostvarenju fitness cilja, doznajte u nastavku.

Tuna: dragocjeni sastojak za potpuni obrok

Ako volite ribu, sigurno se veselite ljetu i odlasku na obalu gdje svakog dana možete guštati u svježim specijalitetima s okusima mora. No, što kažete na to da već sada možete početi uživati u obrocima s najfinijom tunjevinom? Dovoljno je otići do obližnje trgovine i zaviriti na nepregledne redove konzervi. Ipak, stajanje ispred polica, pogotovo ako ste zaista posvećeni iščitavanju etiketa i brojanju sastojaka može potrajati neko vrijeme, a tuna kao zdrava namirnica osim toga postaje poprilično kalorična jer je često marinirana u prevelikim količinama soli i raznih ulja. Barem jednom ste tako kući stigli veseli i krenuli u pripremanje večere, a uslijedilo je razočaranje – usitnjene mrvice tune koje plivaju u ulju.

Omiljeni klasik u novom ruhu

Dakle, pronaći savršenu konzervu tune, u lepezi ponude nije lako, a svi oni koji su postavili fitness ciljeve i odlučili postići željenu liniju do ljeta znaju da je tuna ključan sastojak i moćan saveznik u ostvarivanju toga. Pronašli smo našeg favorita, a krije se iza imena Rio Mare Natura i dolazi u prirodnom soku. Tuna je nježna i čvrsta, a istovremeno sočna te dolazi u kapi vode. Ljubitelji maslinovog ulja neće odoljeti Rio Mare Leggero tunjevini koja uz samo kap ulja ima čak 60% manje masnoće. Sportaši ju obožavaju jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, selenom te raznim vitaminima i mineralima. Omiljeni klasik dobio je novo ruho i postao idealan dodatak aktivnom stilu života.

Trčanjem do cilja – ‘U formi uz Rio Mare’

Trčanje je u posljednjih nekoliko godina postalo svojevrstan trend, a mnogi su se zaljubili u ovu aktivnost koja pokreće sve mišiće i donosi brojne dobrobiti za duh i tijelo. No, mnogi rekreativci s vremenom pomiču svoje granice, a jedan od ciljeva im je – istrčati barem polumaraton. Ove subote 27. travnja održat će se upravo jedan od najomiljenijih, kako rekreativcima, tako i aktivnim sportašima – Rio Mare 3. Parenzana Marathon.

Svi oni koji su se prijavili ili oni koji se planiraju prijaviti mogu izabrati rutu ovisno o svojim mogućnostima, željama i ciljevima. Riječ je o utrci duž idilične pomorske rute koja povezuje Hrvatsku i Sloveniju. Utrka započinje u Istri, točnije u Kanegri, dok trkači u cilj utrčavaju u Portorožu, u Sloveniji. Moguće rute su: 6 km ‘for fun’, 13 km, 21 km te dvije štafete. Jedna od 13km s 2 sudionika i druga od 21km s 3 sudionika. Uvodni trening i zagrijavanje vodit će popularni hrvatski trener Mario Mlinarić. Svi trkači koji se prijave za sudjelovanje dobit će i majicu utrke, vrećicu s poklonima, medalju na cilju, osiguranje za vrijeme maratona, medicinsku pratnju, voće, vodu i sportske napitke te obrok na cilju koji će prirediti Rio Mare.

Trkači koji pošalju najzanimljiviji odgovor na pitanje ‘Zašto bi voljeli sudjelovati u Rio Mare 3.Parenzana Marathonu?’ i pošalju odgovor na info@riomare.hr do 25. travnja 2019. do 12 sati, mogu osvojiti dvije kotizacije za tri člana za polumaraton.

Prijaviti se možete ovdje, a u naslovu maila a u naslovu maila navedite ‘Journal’ te u tekstu maila svoje kontakt podatke

 

Foto: PR

 

 

Učitati još
Zatvori