Najveći food trend u 2022. bit će – retro hrana

Najveći food trend u 2022. bit će
– retro hrana

Kako sve više ljudi diljem svijeta počinje kuhati kod kuće, velik ih se broj okreće starim receptima koji ih vraćaju u djetinjstvo, pružaju neku vrstu utjehe i topline. Simbolično nazvani još i #TBT flavors, izgleda da će nas okusi iz prošlosti pratiti kroz nadolazeću godinu. Hrana i piće iz 90-ih doživljavaju veliki comeback, a prognozira se da će 2022. nostalgija biti glavni food trend te da će potrošači tražiti stare, dobro poznate okuse kao i jednostavne klasike.

Nostalgičan povratak jelima iz prošlosti

Nostalgična hrana doživjela je svoj veliki procvat tijekom pandemije, kada se utjeha počela tražiti u malim, dobro poznatim stvarima, pa tako i jelima. Retro hrana uklapa se u trend ležernosti kada je riječ o pripremi hrane. Sve se više kuha kod kuće, pa je poželjna i brža priprema jela, kako se ne bi svakodnevno provodili sati u kuhinji. Jela se pripremaju od povoljnijih sastojaka, ali su okusima bogata i raskošna. Hrana pripremljena u tradicionalnom stilu ima neku posebnu toplinu i privlačnost, gotovo da nas raznježi već i sam miris. Kada govorimo o nostalgičnoj hrani, ne postoje točno definirana jela, za različite generacije i kulture, ali i za svakog pojedinca, to će biti potpuno drugačiji obroci.

Ovaj gastro trend definitivno može biti jako zabavan. Već zamišljamo okupljanja i reunione na koje svak donosi svoje omiljeno jelo iz djetinjstva!

Internetske tražilice bilježe veliku potražnju za domaćim receptima kruha, riže na mlijeku, pudinga, griza i sličnih klasika. Pojačano se traže i konzervirani mesni proizvodi i slatkiši, a u skladu s rastućim trendom možemo očekivati da će police trgovina uskoro početi puniti dobro nam poznati, ali možda i neki potpuno zaboravljeni proizvodi. Kako bilo, sigurno će nas sve jako obradovati.

Vrijeme je da potražite stare kuharice vaših mama i baka i da se bacite na isprobavanje njihovih signature recepata. Ili, još bolje, predložite da zajedno kuhate jela iz njihovog djetinjstva. Ako još uvijek nemate ideja, možda vas pogled na fotografiju u nastavku brzinski vrati u prošlost i da poneku ideju!

Foto: Pexels, Unsplash

Učitati još
Zatvori