Mnogi restorani su privremeno zatvorili svoja vrata, a neki uvode posebnu dostavu

Mnogi restorani su privremeno zatvorili svoja vrata, a neki uvode posebnu dostavu

Situacija s koronavirusom sve je ozbiljnija, a stručnjaci neprestano apeliraju da koliko god je moguće budemo kod kuće, smanjimo socijalne kontakte i boravak u zatvorenim prostorima gdje ima više ljudi. Širenje virusa bez sumnje utječe na sve industrije i sfere života, a među njima je i ugostiteljski sektor. Zbog svega toga brojni su restorani u Zagrebu kao mjeru prevencije širenja koronavirusa sami odlučili zatvoriti svoja vrata do daljnjeg i način poslovanja prilagoditi trenutnoj situaciji. Neki su uveli izvanrednu dostavu ili proširili već postojeću, a mi vam u nastavku donosimo detalje.

Tko sve nudi dostavu?

Franko’s Street objavio je jučer da će biti zatvoreni do 14. travnja, međutim možete ih pronaći na dostavnim servisima Wolt i Glovo. Bistro Pod Zidom također zatvara svoja vrata do 14.4., ali su osmislili posebna jela u kojima možete uživati u sigurnosti svog doma. Možete ih pronaći na Woltu pod imenom Bistro 5. Pizzeria Basta uvela je izvanrednu dostavu pa sve pizze, salate, sendviče i plate donose na kućni prag. Cjelokupnu ponudu i cijene možete pronaći na njihovoj web stranici. Soi Fusion Bar je od danas zatvoren i fukcionira isključivo kroz dostavu preko Wolta.

RougeMarin je također donio odluku o zatvaranju svojih restorana, a uveli su i svoju dostavu. Naručti možete putem web shopawww.rougemarin.shop ili telefona 091 622 2298. Radno vrijeme dostave je od 12 do 20 sati.

Kako bi olakšao svima koji nisu u mogućnosti izlaziti i pripremati obroke za cijelu obitelj, i Mime’s Gourmet Bar uveo je dostavu. Osim aplikacija Wolt i Glovo, od utorka će raditi i njihova dostava preko koje možete naručiti ručak ili večeru po želji.

Iako je MM Kantina, kao i mnogi drugi hrvatski restorani, primorana trenutačno zatvoriti svoja vrata zbog epidemiološke situacije s koronavirusom, tim restorana i sestrinske tvrtke Selekcija MM je organizirao besplatnu dostavu premium namirnica u Zagrebu. Za upite i narudžbe pošaljite mail na info@kantina-mm.hr , a oni će vam rado pomoći u odabiru. Narudžbe se zaprimaju radnim danom do 12h, a dostava se vrši na području grada Zagreba radnim danom od 16-19h, isključivo po dostavi potvrde o uplati.

McDonald’s zatvoren za posjet gostiju

McDonald’s je kao mjeru prevencije širenja epidemije prilagodio poslovanje pa će tako restorani u Hrvatskoj od utorka, 17. ožujka, biti zatvoreni za posjet gostiju. Što se tiče restorana u trgovačkim centrima, a shodno uputama samih centara, ti restorani za sada ostaju otvoreni. Gosti će narudžbe moći preuzeti na McDriveu i putem dostave, u skladu s odlukom Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu. Od danas je proširena i zone dostave te će obuhvaćati čitavo gradsko područje Zagreba, Rijeke, Splita, Osijeka i Pule, a otvara se i dostava u Karlovcu. Novost je i kako će dostava biti otvorena ranije, već u 9 sati, umjesto u 11, a naručiti se može do 23 sata uz preuzimanje aplikacije Glovo i/ili Pauza. U gradovima u kojima nema dostave, gosti se pozivaju da svoje narudžbe preuzmu putem McDrivea.

 

 

 
 

 
View this post on Instagram
 

 

 

 
 

 
 

 

 

 

 

A post shared by McDonald’s Hrvatska – Official (@mcdonaldshrvatska) on

Mnogi zagrebački restorani su od danas privremeno zatvoreni, a popis će se sigurno širiti. Između ostalih od danas ne rade Okrugljak, El Toro i El Toro Street Food, Beštija, Mano, Mano 2 i Dubravkin put.

I neki restorani u Dalmaciji zatvorili su svoja vrata, a među njima su i šibenski Pelegrini te paški Boškinac koji je nedavno dobio Michelinovu zvjezdicu.

Što je s Glovo i Wolt dostavama?

Radi sigurnosti, ‘Beskontaktna dostava’ je od danas primarna na Woltu. To znači da će dostavljač ostaviti hranu ispred vaših vrata. Iz Wolta su priopćili da slijedimo narudžbu na aplikaciji i pokupimo ju tek nakon što je stigla potvrda da je dostavljeno. 

Glovo je još u petak priopćio da je podigao razinu sigurnosti prilikom preuzimanja i dostave narudžbi. Ako želite, narudžbe vam se mogu ostaviti ispred vrata, te je u sklopu kriznih mjera ukinuta obaveza potpisa tijekom preuzimanja narudžbe. Također, iz tvrtke Glovo pozivaju korisnike da u većoj mjeri koriste plaćanje karticama kako bi se smanjila cirkulacija gotovine.

Foto: Bojan Zibar, Instagram

Učitati još
Zatvori