Kamo s klincima ovog vikenda? Donosimo popis kids friendly restorana u široj okolici Zagreba
Kamo s klincima ovog vikenda? Donosimo popis kids friendly restorana u široj okolici Zagreba

Kamo s klincima ovog vikenda? Donosimo popis kids friendly restorana u široj okolici Zagreba

Proljeće je pred vratima, temperature su ugodne za istraživanje s djecom, pa ako tražite mali proljetni bijeg koji je zapravo pristupačan i prilagođen djeci, ne tražite dalje od ovog popisa. Zaputite se već ovog vikenda na neka od predloženih mjesta. Ovi kids friendly restorani nude hranu, zabavu i opuštanje za cijelu obitelj.

Cowboy Western Ranch

Cowboy Western Ranch restoran

Grbec 9, Markuševec Turopoljski

Ako želite provesti dan uz konje, sjajnu atmosferu i domaću hranu, zaputite se s najmlađima na ovo imanje. Uređeno je u kaubojskom stilu uz neizostavne elemente indijanske kulture. U restoranu nude jela poput roštilja, hamburgera, tex mex specijaliteta, ali imaju i vegetarijanske varijante za ‘kauboje vegetarijance’. Tamo možete provesti čitav dan uz aktivnosti u kojima ćete uživati i vi i klinci.

Seoski turizam Kezele

Vinogradska 6, Graberje Ivanićko

Pogled na vinograde, štala s domaćim životinjama, etnografska zbirka sa starinama, vinski podrum… Na ovom će imanju svatko pronaći nešto za sebe. Djeca će se zaljubiti u igralište i konje pasmine hrvatski posavac, a rekreativci će prošetati ili odbiciklirati kroz šumu do jezera.

Seoski turizam Kezele

Izletište Mlađan

Ladina 37, Dubrava Vrbovečka

Dan u izletištu možete provesti u eko voćnjaku na svježem zraku uz brojne sportske i zabavne aktivnosti te gastronomsku ponudu od namirnica s imanja Mlađan i obližnjih OPG-ova. Od brojnih sadržaja i aktivnosti svakako valja izdvojiti 1400 metara dugu poučnu stazu koja prolazi kroz voćnjake, park za vježbanje, izazovan motorički park, ribnjak i veliko dječje igralište u potpunosti izgrađeno od prirodnih materijala.

Ekopark Krašograd

Bratina 117 

Park se prostire na 20 hektara okruženih livadama, jezerima i šumom, a sve je izgrađeno od prirodnih materijala, čime šalje snažnu poruku o ekološkoj održivosti. Za djecu se ovdje nude razne aktivnosti na otvorenom, od nogometnog igrališta, teniskog i odbojkaškog terena, boćališta, vanjskog bazena, malog zoološkog vrta s konjima, magarcima, kozama i ovcama, vožnje brodićem po jezeru i Kraš Express vlakićem po imanju. Restoran pak može ugostiti stotinjak ljudi.

Villa Zelenjak – Ventek

 Risvica 1, Kumrovec

Riječ je o malom obiteljskom hotelu i ugostiteljskom objektu nedaleko rijeke Sutle, gdje je smješten spomenik ‘Lijepoj našoj’. Naime, upravo je ovdje himnu napisao Antun Mihanović. U prirodnom zaštićenom rezervatu će i mali i veliki uživati u istraživanju prirode, ali i kušanju ukusnih tradicionalnih jela.

Etno park Zagreb

Gradska ul. 4

Ako se želite spojiti s prirodom, a pritom i dobro jesti (ovdje posebno preporučujemo štrudle), zaputite se u oazu mira i zelenila samo 20-ak minuta vožnje od centra Zagreba. Na prostranoj livadi smješteno je i dječje igralište u kojem će vaši mališani zasigurno uživati!

Korablja Tišinić

Taborište 87a, Taborište

Ovo je izletište dom nesvakidašnjih životinja za ovo područje. Primjerice, livadama šetaju ljame, krdo jelena lopatara i dva psa tornjaka. Prostrano imanje izletišta ‘Korablja Tišinić’ idealno je za djecu jer nudi razgledavanje životinja, mnogo prostora za šetnju, trčkaranje i igru daleko od gradske vreve. Ovdje uglavnom možete jesti jela s roštilja ili krušne peći, ali i uživati u brojnim slasticama.

Konjički klub Trajbar Team

Ul. bana Josipa Jelačića 199, Zaprešić

Konjički klub smješten je u ugodnom prirodnom ambijentu okružen zelenilom, tako da su, osim aktivnih članova koji se natječu za Konjički klub Trajbar Team, njihovi česti gosti posjetitelji i zaljubljenici u prirodu i zdrav način života. Klinci ovdje mogu doći i u školu jahanja, na grupne ili individualne sate, a za one najmlađe imaju dva ponija i organizirane šetnje subotom i nedjeljom. Opustiti se možete u caffe baru i restoranu kluba Potkova.

Dvorac Gjalski

Gredice, Zabočka ul. 7, Zabok

Riječ je o mjestu gdje se spaja povijest, tradicija i gastronomija. Dok uživate u zagorskim specijalitetima, sjednite na terasu Šandor, birajte mjesto pokraj fontane, velikog igrališta za djecu ili izaberite mjesto ispod starog kestena.

Etno farma Mirnovec

Većeslava Kolara 28, Samobor

Etno farma Mirnovec prostire se na 30 hektara i idealno je mjesto za bijeg od svakodnevnog gradskog života. Obnovljene drvene kućice uređene su u izvornom seoskom stilu samoborskog kraja te čuvaju tradiciju nekadašnjeg života na selu. Etno kutak, konji te krčma i kušaonica Baraž ovu destinaciju čine jedinstvenom i predivnom. Etno farma prilagođena je i za izlete za vrtićku i školsku djecu te školu u prirodi.

Pizzeria Oro-Goro

Marije Jurić Zagorke 25, Oroslavje

Pizzeria Oro-Goro poznata je po svojoj širokoj ponudi talijanskih specijaliteta te posebno velikim pizzama. Korištenje nogometnog igrališta na asfaltu i na travi, košarkaškog igrališta, odbojke na pijesku kao i dječjeg parka je besplatno za sve goste.

Biopark Divlje vode

Stojdraga 2, Samobor

Riječ je o dijelu parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Osim restorana, ovdje vas očekuje šetalište uz ribnjak, igralište za djecu i igralište za mali nogomet te zoološki u kojem će vas srdačno pozdraviti ljame, vijetnamske svinje, labudovi, divlje patke, košute, srne, jeleni… U restoranu možete birati između mesnih jela i ribe uzgojene u ribnjacima tog izletišta.

Biopark Divlje vode
Foto: Ivan Bucić (@bucography__)

Restoran Ribič

Zagrebačka ul. 11, Veliko Trgovišće

Specijalitet kuće su štrukli, u dvije varijante: zapečeni ili kuhani koje pripremaju od davne 1966. godine, a odlikuje ih domaća izrada. Također, ovdje možete naručiti i zagrebački odrezak od pola metra. Ispred restorana nalazi se prostrano dječje igralište.

U nastavku donosimo još kids friendly restorana u okolici Zagreba koji imaju dječje igralište: 

Restoran Izletište OPG Polovanec

Krčevina 5, Kašina

OPG Kršlinov Mlin

Grdanjci 89, Bregana

Bistro Bačvica grill

Ježdovečka ul. 112c, Lučko

Seoski turizam Moslavačka priča

Gaj 3, Velika Ludina

Seoski Turizam Stara Preša

Ivana Turka 50, Šenkovec

Restoran i izletište Dva potoka

Branka Masnjaka 122, Luka

Izletište Ključić Brdo

Ključička cesta 118, Ključić Brdo

Restoran Lojzekova hiža

Gusakovec 116, Gornja Stubica

Foto: Pexels, Unsplash,  Facebook (Izletište “Cowboy”), Ivan Bucić (@bucography__)

Učitati još
Zatvori