Restoran Vinodol spaja moderno i tradicionalno u pravu gastro senzaciju

Restoran Vinodol spaja moderno i
tradicionalno u pravu gastro senzaciju

Spoj ugodnog ambijenta i slasnih delicija

Ušuškani restoran Vinodol smješten u samom srcu zagrebačkog Donjeg grada, odnosno Teslinoj ulici od samih svojih početaka do danas uveseljava gurmane i ljubitelje tradicionalne hrane na nenametljiv, ali efektan način. Drevni recepti autohtone hrvatske kuhinje sa svim karakteristikama pojedinih regija unose dašak starine u moderno vrijeme užurbane svakodnevice. Stoga je ovaj restoran idealan i za privatna, topla i obiteljska druženja, predah uz kvalitetne delicije, jednako kao i za otmjene poslovne sastanke u profinjenom interijeru.

Ugodnoj atmosferi dodatno doprinose moderni, artistički detalji koji upotpunju prostor dajući mu razigranost i veselost. I uistinu, baš kao što gastro ponuda ovog restorana spaja tradicijui modernost, tako i interijer ovog prostora prati tu filozofiju. Police i kredenci poput bakinih upotpunjeni su upečatljivim lampama i sobnim biljem, a božićni ugođaj već je ušetao u prostor pa kuglica, imela, lampica i ostalih božićnih dekoracija ne nedostaje. Također, raskošno božićno drvce dodatno naglašava toplu atmosferu pa ćete se osjećati kao kod kuće.

Nježne boje zidova, spoj bjeline i moderne bolje kadulje koja je posebno obilježila godinu koju ispraćamo dodatno udahnjuje smirenu energiju koja oslobađa sav stres i čini da se tijekom druženja i uživanja u delicijama Vinodola potpuno isključite i izgubite u trenutku. Nježni bijeli karanfili na stolovima uvode nas u zimsko razdoblje i usmjeravaju pažnju na elegantnu estetiku.

Ovo je mjesto tradicionalni kutak za čistu dekadenciju koji s takvom lakoćom miješa stilove i ukuse što ga čini dodatno inspirativnim.

Bogati menu od 9 slijedova spaja nespojivo

U to smo se i sami uvjerili isprobavši bogati menu specifičan za ponudu Vinodola. Bogati nije tek epitet za popunjavanje novinarske kartice teksta već realan prikaz ponude ovog restorana budući da nam je bilo posluženo čak 9 slijedova tradicionalnih specijaliteta s odgovarajućim vinima. Stoga, ukoliko ste se pitali kako je moguće spojiti istarske profinjene riblje delicije s teškim i robusnim slavonskim jelima, odgovor potražite u eklektičnom vinodolskom jelovniku koji s toliko umješnosti spaja nespojivo i pretvara sve ove poznate okuse u idiličnu gastro rapsodiju.

Ljubazno osoblje uvijek je spremno izdvojiti svoje vrijeme i pažnju kako bi s gostima porazgovarali o hrani i pićima te im dali najbolji savjet od sebe. A vrhunski chehovi svojim će vas umijećima potpuno osvojiti i na nevidljiv način nagovoriti da se na ovo mjesto uvijek iznova vraćate.

Ovdje si dozvolite raskošne zalogaje domaće hrane s najkvalitetnijim sastojcima. Uštipak s mišnim sirom i pršutom, teleća peka, ajngemahtec, lučnica, kvarnerski škamp, trlja, brbavica, jadranska tuna, tripe od grdobine, sarma, svinjski jezik iz rasola, podravski jelen, bijeli žganci, trop, prekomurska gibanica, šapice i praline – samo su neke gastro divote koje možete kušati u Vinodolu i uljepšati si dan. Sve to zaokružite vrhunskim vinima za još puniji okus i probudite u sebi istinskog hedonista.

Foto: Sanjin Kaštelan

Učitati još
Zatvori