Prema TripAdvisoru, ova dva hrvatska restorana su među najboljima u Europi

Prema TripAdvisoru, ova dva hrvatska
restorana su među najboljima u Europi

TripAdvisor od 2002. godine najboljim restoranima, hotelima, destinacijama, atrakcijama, plažama, aviokompanijama i značajnim mjestima dodjeljuje Traveler’s Choice nagrade, sastavljene prema ocjenama i recenzijama putnika diljem svijeta u proteklih 12 mjeseci. Iznimka nije bila ni ova godina pa smo tako prije par dana dobili Best of the Best liste sastavljene prema podacima prikupljenim od 1. siječnja 2020. do 30. travnja 2012.

Najbolji fine dining restorani u Europi

Kad su u pitanju restorani, mnogi TripAdvisorove naljepnice ističu na svojim vratima kao pokazatelj da se ovdje dobro jede jer gostima mišljenje drugih gostiju itekako puno znači. U kategoriji najboljih fine dining restorana u Europi tako se na prvom mjestu našao restoran s jednom Michelinovom zvjezdicom – The Old Stamp House iz grada Amblesidea u Velikoj Britaniji. Slijede ga dva francuska restorana koja se također mogu pohvaliti Michelinovom zvjezdicom, a riječ je o restoranu La Maison d’à Côté te restoranu Les Plaisirs Gourmands.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Monte Restaurant Rovinj (@monte_rovinj)

Ono što nas najviše veseli jest to što su se na listi najboljih našla čak dva hrvatska restorana. Restoran Monte iz Rovinja, prvi hrvatski restoran koji je dobio Michelinovu zvjezdicu i jedan od naših najboljih restorana općenito, smjestio se na 24. mjesto. Odmah iza njega nalazi se Restaurant 360 iz Dubrovnika, koji je od 2018. godine također ponosni vlasnik jedne zvjezdice.

Činjenica da su se upravo ova dva restorana našla na TripAdvisorovoj listi najboljih nimalo ne čudi s obzirom da su oba već godinama top hrvatski restorani s prestižnim nagradama svjetskih gastro vodiča.

Cijelu TripAdvisorovu listu najboljih restorana u Europi pogledajte ovdje.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori