U Zagrebu je otvoren restoran koji ima super street food ponudu inspiriranu Azijom
U Zagrebu je otvoren restoran koji ima super street food ponudu inspiriranu Azijom

U Zagrebu je otvoren restoran koji ima super street food ponudu inspiriranu Azijom

Street food restorani posljednjih su godina mnogima postali omiljen format restorana i uživanja u laganijoj hrani. Užurban gradski ritam i mi volimo usporiti jednostavnim i ukusnim zalogajima, a pogotovo ako možemo pojesti nešto zdravo i svježe. Jedan takav lokal otvoren je u centru Zagreba, na adresi Masarykova 19.

Ideja otvaranja restorana bila je strast vlasnika prema hrani i obostrana želja da se iskušaju u ugostiteljstvu, unatoč drugim poslovima kojima se bave. Čim se ukazala prilika, odlučili su otvoriti Meating. Posjetili smo ih i poragovarali s vlasnicom Ivanom Vidušin koja nam je otkrila što sve nude, kakav je koncept restorana i kakvi su im planovi za budućnost Meatinga!

Restoran Meating

Ime Meating dolazi od engleskih riječi eat, meeting i meat; kao mjesto koje spaja ugodna druženja i susrete sa dobrom (mesnom) hranom. Ovaj simpatičan sreet food restoran baziran je na azijskim jelima; chef Martin Kralj koji se bavi azijskom kuhinjom postavljao je meni, a cilj im je bio ponuditi malo drugačija jela. Većina namirnica nabavlja se iz ekološkog uzgoja, a velika se pažnja pridaje kvaliteti mesa. Najveća pohvala za sada su gosti koji se vraćaju iz dana u dan isprobavati sva jela.

U Meatingu tako možete pronaći jednostavne i brze zalogaje poput talijanskog specijaliteta piadine s pršutom, sirom, zelenom salatom i rajčicom, pulled pork tortille s BBQ umakom, prženim lukom i coleslaw salatom ili pak popularnih gyoza, buns peciva sa svinjskim mesom ili mesom jastoga. Iako nisu azijski, Ivana nam kaže kako su im i burgeri već jako popularni i hvaljeni.

Neron buns s mesom jastoga
Gyoze
Bronx burger

Ljetni hit trenutno su lagane salate, a u ponudi su one s piletinom ili kozicama uz koje odlično idu house-made umaci. Cijene salata kreću se od 57 do 66 kuna, a tu su i “bowl” salate s kvinojom i svježim povrćem (Hirohito Quinoa i Cosa Nostra Quinoa).

Glavna jela; burgeri, gyoze, bunsi te pečena ili pohana piletina koja dolazi s rižom i raznim dodacima, dostupna su po cijenama od 48 do 74 kune. Jedan od priloga koji svakako morate probati kada posjetite Meating su njihovi krumpirići, #pommes koji dolaze s cheddar umakom i grilanom slaninom, a već su osvojili vjerne goste.

HB 19 s kozicama
Tokyo Katsu piletina bowwwwl
Kyoto buns s carskim mesom
Domaće limunade bez šećera

U ponudi su i domaće limunde i prirodni sokovi; limunada od ananasa, limunada od jagoda, limunada od šumskog voća te svježi cijeđeni sok od naranče. U planu je i dorađivanje menija u skladu sa sezonom i potražnjom, a na jesen se u ponudu stižu i doručci. Vlasnica nam je otkrila da je u planu i širenje na nove lokacije, no, sve u svoje vrijeme.

Meating ima i terasu koja je idealna za večernja druženja uz čašu pjenušca, vina ili piva i naravno, njihove street food zalogaje! Hranu dostavljaju i preko Wolta i Glova, a za lakše snalaženje turista cijene su izražene i u eurima.

Zabava se ispred Meatinga odvija svakog petka i subote u posljepodnevnim satima: Meatingova maskota okreće kolo sreće na kojem možete osvojiti popuste ili gratis jela!

Foto: Meating

Učitati još
Zatvori