

Deset godina gastronomske izvrsnosti: Splitski restoran Makarun proslavio rođendan u novom ruhu
Kultni splitski restoran slavi desetljeće rada uz novo ruho, usavršene jelovnike i uzbudljive gastro-doživljaje. Restoran Makarun proslavio je impresivno desetljeće rada raskošnom feštom koja je okupila zaljubljenike u vrhunsku hranu, ljubitelje umjetnosti i obožavatelje dobrih vina.
Vlasnici Jurica Farac i Marko Terzić pripremili su za posjetitelje poseban program koji je savršeno predstavio sve što njihov restoran čini jedinstvenim. Proslava je započela svečanim prijemom uz aperitive i lagane zalogaje, a nakon pozdravnih govora, posjetitelji su imali priliku uživati u fuziji gastronomije i umjetnosti.


Restoran Makarun: Proslava 10. rođendana
Na proslavi 10. godišnjice Makaruna gosti su uživali u vrhunskim vinima, delicijama i iskustvima koji su omogućeni zahvaljujući podršci brojnih partnera, uključujući Centaurus, Manija o ribe, Udrugu Sunce, Papirus grupu, Visa, Foru, Don Julio, Ba-Com, Edico i Ribarnice Brač.
Posebnost rođendanske proslave bila je ekskluzivna izložba radova akademskog kipara Matka Mijića postavljena na prekrasnoj krovnoj terasi Makaruna. Gosti su u grupama od 20 uživali u pažljivo odabranom wine pairingu uz izložena umjetnička djela, što je stvorilo jedinstveni doživljaj za sva osjetila. Cijelu priču je upotpunio predivan nastup uživo Katice Marinović.



Što se jelo i pilo?
Tijekom večeri, posjetiteljima su predstavljeni brojni specijaliteti restorana u obliku zalogajčića – od vegetarijanskog tartara od cikle, salate od lignje, tartara od bifteka, do brusketa s paštetom od brujeta i tartara od škampa s kiselom jabukom. Zvijezda večeri bili su, naravno, njihovi prepoznatljivi makaruni u tri varijante – Makaruni a la pašticada, Zeleni makaruni sa škampima i kozicama te Crveni makaruni od cikle.
Na proslavi su se mogla kušati izvrsna vina renomiranih hrvatskih vinara, uključujući etikete Tončija Marijana, Colnaga, Korta Katarine, Ante Sladića, Volarevića i Griffina. Za sladak završetak, gosti su uživali u tradicionalnoj rožati, raspucancima i jagodama s čokoladom, dok je za glazbenu podlogu bio zadužen Matthew B koji je svojim nastupom uživo dodatno uljepšao atmosferu.




Proslava je bila odličan način da Makarun predstavi i svoje novitete nakon renoviranja – od osvježenog interijera do novih gastronomskih koncepata. Kroz večer, vlasnici su podijelili s gostima planove za budućnost, uključujući privatni Chef’s Table na krovnoj terasi, kulinarske radionice s wine pairingom i zeleni degustacijski menu zasnovan na namirnicama iz njihovog održivog vrta pod Marjanom.


Rođendanska fešta savršeno je zaokružila prvih deset godina Makaruna, restorana koji kontinuirano radi na sebi, poštuje dalmatinsku gastronomsku baštinu i Zero Waste filozofiju, a istovremeno hrabro korača prema budućnosti visokogastronomske scene Splita i Hrvatske.




Foto: Matko Petrić