Kišni petak uljepšajte comfort ručkom u jednom od najljepših restorana u gradu

Kišni petak uljepšajte comfort ručkom u jednom od najljepših restorana u gradu

Naše najdraže odredište za riblji ručak u Zagrebu je već dugi niz godina Restoran Korčula. Kada se zaželimo pravih, tradicionalnih okusa dalmatinske kuhinje znamo gdje će nas dočekati svježe namirnice pripremljene svaki put na novi način. Tako smo se i ovog kišnog petka odlučile na jedan mirniji ručak u predivnom ambijentu Restorana Korčula. Htjele smo isprobati što je novo u ponudi, pa smo tako ovog puta odluku o predjelu, glavnom jelu i desertu prepustile chefu Tadeju Topolovecu i njegovom timu.

Nova jela u Restoranu Korčula

Ručak smo započele hladno-toplim predjelom koje je bilo savršeno, lagano, osvježavajuće, puno nježnih ali i slatkih i kiselkastih nota. Carpaccio od hame; tanko narezana hama, bijela riba koja je dostupna samo u Jadranu, perlice od kompota od višnje, tostirane suncokretove sjemenke, gel i emulzija od limuna. Uz hladni carpaccio dolaze i topli domaći kruščići koje je teško prestati jesti!

Ovo jelo je novo u ponudi ali je već steklo veliku popularnost. Kao osvježavajuće, lagano predjelo idealno je za nadolazeće toplije dane, ali i kao zalogaji za shareanje dok čekamo na glavno jelo.”

Za glavno jelo, nakon carpaccia, jele smo rižoto od cikle. “Krema od pečene cikle, riža za rižoto, konfitirana sabljarka na sitne kockice ide unutra, a gore je u komadu kao dekoracija, ali i pojačava ukuse jela- unutra su i maslinovo ulje, papar, ružmarin, pa pojačava morsku notu uz slatkastu ciklu. Gore idu prženi rižini rezanci i ukiseljena cikla te malo čipsa od špeka sa strane. Sve ukupno daje fusion dojam; nešto zemljano, nešto morsko, i na kraju nešto životinjsko. Okusi idu jako dobro, čini nam se da nismo pogriješili, a gostima se jako sviđa.

Iako su jela zasitna, posebice rižoto, naravno da je ostalo mjesta i za desert. Čim smo ugledale štrudlice od višanja na umaku od vanilije znale smo da će biti prefine. “Štrudlice s domaćim korama, nadjev od višanja, krema od vanilije i perlice od višanja. Tražili smo desert koji bi bio jednostavan, efektan i jako fin – našli smo ga!” Štrudlice su još bile vruće, krema fina i slatka, a višnje su genijalno podigle ovaj nježan comfort desert na koji ćemo se uskoro vratiti.

Foto: Krešo Jović, Sanja Jagatić

Učitati još
Zatvori