Isprobali smo proljetni menu u restoranu Dubravkin Put

Rizoto sa sparogama, medvjedim lukom i jakobskim kapicama D_Put_RajnaPhotography-5033

Mogu li riječi opisati miris i ukus proljeća? Upravo novi proljetni meni u Dubravkinom putu koji je osmislio novi chef Vedran Petranović dočarat će pravo proljeće na tanjuru.

Zagrebački gastro krugovi već su dobro upoznati da restoran Dubravkin put sa svakim godišnjim dobom predstavi novi menu. Kako je Dubravkin put već dobro poznat po harmoniji mediteranskih okusa i mirisa te vrhunskih i uvijek svježih sastojaka, tako i novi proljetni menu, chefa Vedrana Petranovića, dočarava pravu proljetnu gastronomsku rapsodiju.

Chef Vedran Petranović

Chef Vedran Petranović

Ovaj zagrebački restoran, koji se nalazi u jednom od najzelenijih dijelova grada nadomak Ilice, već godinama slovi kao najbolje mjesto za vrhunsku gastronomiju. Predstavljanjem proljetnog menija i koncepta pod novim vodstvom chefa Vedrana Petranovića restoran je samo potvrdio svoje vodeće mjesto na zagrebačkoj gastro sceni.

D_Put_RajnaPhotography-8536

D_Put_RajnaPhotography-8613

D_Put_RajnaPhotography-8617

Na proljetnom meniju prevladava vrhunska mediteranska klasika s modernim zaokretom. Svako novo jelo je posebno, spravljeno od pomno odabranih namirnica koje se međusobno nadopunjuju stvarajući harmoniju okusa. Kako se nakon svakog finog obroka treba dobro i zasladiti, za slatke zalogaje u restoranu pobrinuo se pastry chef Robert Bašić koji svojim umijećem nikoga ne ostavlja ravnodušnim i čiji deserti predstavljaju prava slastičarsku umjetnost.

Predstavljena jela:

1. Ceviche od sušenog brancina, krema od graška, mrkva, rotkvica, emulzija Chiavalon maslinovog ulja i naranče

Ceviche od susenog brancina, krema od graska, mrkva, rotkvica, emulzija Chiavalon maslinovog ulja i narance

Ceviche od sušenog brancina, krema od graška, mrkva, rotkvica, emulzija Chiavalon maslinovog ulja i naranče

2. Ulje od škampa u prahu, juha od kvarnerskih škampa

Ulje od škampa u prahu, juha od kvarnerskih skampa

Ulje od škampa u prahu, juha od kvarnerskih škampa

3. Rižoto sa šparogama, medvjeđim lukom i jakobskim kapicama

Rizoto sa sparogama, medvjedim lukom i jakobskim kapicama

Rižoto sa šparogama, medvjeđim lukom i jakobskim kapicama

4. Pečeni file kovača, mladi luk, krema od pastrnjaka, kumquat, riblji veloute kurkuma umak

Peceni file kovača, mladi luk, krema od pastrnjaka, kumquat, riblji veloute kurkuma umak

Pečeni file kovača, mladi luk, krema od pastrnjaka, kumquat, riblji veloute kurkuma umak

5. Mousse od jagode, gel od šumskih jagoda, pjena od madagaskar vanilije, maćuhice, domaći sladoled od sijena

Mousse od jagode, gel od sumskih jagoda, pjena od madagaskar vanilije, maćuhice, domaci sladoled od sijena

Mousse od jagode, gel od šumskih jagoda, pjena od madagaskar vanilije, maćuhice, domaći sladoled od sijena

Mousse od jagode, gel od sumskih jagoda, pjena od madagaskar vanilije, maćuhice, domaci sladoled od sijena

Mousse od jagode, gel od šumskih jagoda, pjena od madagaskar vanilije, maćuhice, domaći sladoled od sijena

Foto: Rajna Raguž Photography

0