Ručak ili večera u mediteranskom vrtu s pogledom na more – ovo je najbolji restoran u Crikvenici
Ručak ili večera u mediteranskom vrtu s pogledom na more – ovo je najbolji restoran u Crikvenici

Ručak ili večera u mediteranskom vrtu s pogledom na more – ovo je najbolji restoran u Crikvenici

Crikvenica je slikoviti primorski gradić smješten u Kvarnerskom zaljevu, na sjevernom Jadranu. Nalazi se na svega 35 kilometara od Rijeke, dok je od Zagreba udaljena otprilike 160 kilometara, što ju čini lako dostupnom destinacijom za vikend-izlete, ali i dulji odmor. Već je desetljećima jedna od najpopularnijih destinacija na moru za Zagrepčane, ali i velik broj inozemnih turista.

Iako obiluje sadržajima, od sportova na vodi, izleta brodom i biciklističkih staza, do kulturnih manifestacija i zabavnih programa, Crikvenica nije poznata kao gastronomska destinacija. Mnoge ponude orijentirane su na klasični turizam, s velikim brojem restorana koji se oslanjaju na sigurnu, ali često neinventivnu kuhinju. Upravo zato, kada se u takvom okruženju pojavi restoran koji se izdvaja pristupom, kvalitetom i kreativnošću, on ne samo da privlači pažnju, nego i mijenja percepciju o tome što Crikvenica može ponuditi. U nastavku saznajte sve o njihovoj najboljoj gastro adresi, Restoranu Dida.

Restoran Dida, Crikvenica

Restoran Dida u Crikvenici pravo je mjesto za hedoniste koji traže spoj vrhunske, svježe i lokalne hrane te mediteranskog ambijenta. Smješten u obnovljenoj vili iz šezdesetih godina prošlog stoljeća, restorana Dida ima krasan vrt, a nalazi se u mirnom dijelu šetnice Vladimira Nazora, odakle pogled puca na more, prema otoku Krku.

Iako je večera na terasi većini prvi izbor zbog ambijenta, i interijer donosi ugodan doživljaj uz otvorenu kuhinju. Osim što su uvršteni u Gault & Millau vodič, Restoran Dida i na Tripadvisoru drži mjesto najboljeg restorana u Crikvenici.

Što se jede u Didi?

Kuhinju vodi chef Damnjan Draganić, koji sezonske i lokalne namirnice pretvara u elegantna, ali nepretenciozna jela. Jelovnik se često mijenja, ali uvijek zadržava fokus na kvarnerskim plodovima mora i reinterpretacijama tradicionalnih recepata. Posebno se ističu rimski njoki sa škampima i crnim tartufima, kao i file sabljarke uz kvarnersku palentu, blitvu i sušene rajčice.

Jedan od zanimljivijih tanjura je “morski bolonjez”, odnosno originalna fuzija škampi, ribe, kozica i pesta, dok su domaći pljukanci s rakovicom pravi hit među stalnim gostima. Zanimljivo i primamljivo zvuči i Istarska Carbonara koju rade sa fužima, crnim tartufom, Drniškim pršutom, rikolom i kozjim sirom.

Moguće je isprobati njihov degustacijski meni u nekoliko slijedova, kao i upariti slijedove s vinima iz bogate vinske karte, ali i naručiti vino na čašu. Cijeli jelovnik možete pronaći na njihovoj web stranici.

Maslinova ulja kao posebno važna stavka

Posebna pažnja posvećuje se i izboru maslinovih ulja koja se prezentiraju u skladu s jelima, kao sastavni dio cjelokupnog gastro doživljaja. Naime, drže više različitih domaćih maslinovih ulja i uparuju ih sa svakim zasebnim jelom. Vegetarijanci i vegani također mogu uživati u specijalno pripremljenim jelima uz prethodni dogovor s osobljem, koje je profesionalno i uvijek spremno preporučiti nešto novo.

Dida je često hvaljena kao jedno od najugodnijih i najprofesionalnijih gastronomskih odredišta na crikveničkoj rivijeri.

Dodatne informacije

Adresa: Šetalište Vladimira Nazora 77, Crikvenica
Radno vrijeme: svaki dan 12:00-22:00
Kontakt: +385 51 761 070

Foto: Instagram (@restaurant_dida)

Učitati još
Zatvori