Restoran Boban otkrio nam je svoj recept za millefoglie – omiljeni desert iz svoje kuhinje

Vrijeme provedeno doma možemo iskoristiti na pregršt načina, a jedan od popularnijih zasigurno je eksperimentiranje u kuhinji. Za sve one kojima nedostaje ručak u omiljenom restoranu, donosimo ideju kako rekreirati djelić atmosfere u udobnosti svog doma. Naime, kultni zagrebački restoran Boban s nama je podijelio recept za svoju izvedenicu popularnog deserta millefoglie. Nekoliko slojeva hrskave korice, fina krema od vanilije i umak od svježih malina – ovo je desert u koji ćete se zaljubiti na prvom zalogaju.

Sastojci i postupak za Millefoglie:

Krema:

  • 5 žumanjaka
  • 0,5 l mlijeka
  • 65 g šećera
  • 50 g brašna tip 00
  • 1/2 kore limuna
  • pola štapića od vanilije

Staviti mlijeko, štapić i koru da se lagano kuhaju. U međuvremenu miksati žumanjke sa šećerom, a prije nego što mlijeko prokuha dodati brašno u izmiksane žumanjke te ih zajedno dodati u smjesu dok ona ne prokuha. Kad se ohladi, razraditi kremu s mikserom i dodati malo mlijeka po potrebi.

Kore:

  • 100 g bjelanjaka
  • 100 g šećera u prahu
  • 50 g bademovog brašna
  • 50 g brašna tip 00
  • 100 g maslaca

Miksati bjelanjke sa šećerom do čvrste smjese i zatim dodati oba tipa brašna. Kratko miksati, dodati omekšali maslac te sve skupa ponovno lagano miksati. Sa žlicom u krugove veličine 8 do 10 cm mazati smjesu na papiru za pečenje te peći 5 do 6 minuta.

Umak od malina:

  • 250 g malina
  • 2,5 g mente
  • 125 g šećera u prahu
  • malo korice limete

Dobro sve izblendati i procijediti.

Millefoglie slažite na tanjur pojedinačno kao fini desert. Prvo slažemo kremu, koricu, pa umak, a postupak ponovimo 2 puta. Dodatno obogatite ovaj lagani desert s jestivim cvjetićem ili svježim malinama na vrhu.

Restoran Boban od danas kreće s opcijom preuzimanja hrane u lokalu i dostavom na vašu kućnu adresu. Kontaktirajte ih na e-mail adresu: boban.restoran@gmail.com i na brojeve telefona 01 4811 549 i 091 4811 560, a novo radno vrijeme je svaki dan od 11h do 22h. Novi jelovnik možete pogledati na njihovoj web stranici, a najnovije informacije možete pratiti na njihovom Instagram profilu.

Od ponedjeljka, 11.5. restoran Boban posluživat će hranu i u objektu, u samom srcu Zagreba.

Foto: Marija Laća

0