Renomirana chefica Priska Thuring otvara novi restoran u Istri
Renomirana chefica Priska Thuring otvara novi restoran u Istri

Renomirana chefica Priska Thuring
otvara novi restoran u Istri

Kao ljubitelje dobre hrane, oduševila nas je vijest da se nakon četiri godine izbivanja Priska Thuring vraća na hrvatsku gastro scenu! Renomirana chefica švicarsko-kanadskih korijena kreće u novu gastro avanturu, potpuno drugačiju od svih koje je imala prilike raditi u svojoj dugogodišnjoj karijeri.

Priska
Rajna Raguž

Naime, jedna od najkreativnijih chefica u Hrvatskoj, rođena je u Švicarskoj, a odrasla u Kanadi. Kulinarski put vodio ju je kroz poznate restorane svjetskih metropola pa preko Dubrovnika i Rovinja (gdje je zanat brusila u hotelu Lone) u Zagreb gdje je jedno vrijeme radila na mjestu glavne chefice u restoranu Dubravkin put da bi se na kraju odlučila za novu avanturu.

U suradnji sa svojim partnerima, Thuring pokreće novi projekt, restoran imena Stara škola koji je smješten u pitoresknom istarskom mjestu Krasica, na pola puta između Buja i Grožnjana. Ime restorana dobiveno je spontano jer se nalazi u zgradi nekadašnje osnovne škole, koja je u potpunosti obnovljena.

Stara Škola
Tea Štokovac (Studio Partum)

Priska će svoju priču bazirati na lokalnim proizvodima koji je okružuju, prema konceptu „honest food”, iskrenim ukusnim jelima pripremljenima od najsvježijih, kvalitetnih namirnica koje stižu direktno iz njezinog vrta i voćnjaka, okolnih livada i šuma te izvornih lokalnih proizvoda s istarskih farmi, sirana, pčelinjaka.

Stara škola otvorit će svoja vrata ove jeseni. Uz Prisku, restoran će voditi Jurica Delić, donedavni član tima restorana Alchemist u Kopenhagenu, koji je upravo osvojio 18. mjesto na “The world’s 50 Best Restaurants 2022.” listi.

Stara Škola
Tea Štokovac (Studio Partum)
Stara Škola
Tea Štokovac (Studio Partum)
Stara Škola
Tea Štokovac (Studio Partum)

Stara škola novi je dragulj u kruni poduhvata hrvatsko-američke obitelji Penavić koja već dulje od desetljeća izgrađuje portfelj vrhunskih projekata u Istri, počevši od vinarije Clai (koja je upravo za Staru školu buteljirala ekskluzivnu seriju svoga kultnog Brombonera), preko Stancije Baracije, jedne od najljepših privatnih vila u Istri, pa do luksuzne jahte AIAXAIA koja je dostupna za čarter u Sredozemlju i na Karibima.

Sve u svemu, s nestrpljenjem iščekujemo otvorenje ovog restorana, ali i kušanje jela u kojima ćemo sigurno uživati.

Foto: Rajna Raguž, Tea Štokovac (Studio Partum)

Učitati još
Zatvori