U potrazi za savršenim doručkom: Pečeno pesto jaje za koje ne treba ulje
U potrazi za savršenim doručkom: Pečeno pesto jaje za koje ne treba ulje

U potrazi za savršenim doručkom: Pečeno
pesto jaje za koje ne treba ulje

Pronaći savršen recept za doručak je jako važan zadatak, a mi smo ćemo vam danas pomoći u tome.  U pitanju je jedan nevjerojatno jednostavan recept, koji je samo mala varijacija klasičnog doručka koji svi obožavamo. Ovaj put donosimo vam kralja doručka, jaje na oko, u svom novom obliku – pesto jaje!

Napravite svježi pesto

Kako bi vaše pesto jaje imalo poseban okus, izdvojite desetak minuta više da napravite domaći pesto umak.

Sastojci:

  • 1 vezica svježeg bosiljka
  • 2 režnja češnjaka
  • trećina šalice pinjola
  • pola šalice sitno naribanog parmezana
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 limun (po želji)

Prvo, ogulite češnjak i zagnječite ga kako bi se lakše usitnio u blenderu. Zatim, u blender dodajte oprano lišće bosiljka i sol te uključite blender na sporiju brzinu. Dodajte pinjole i pola parmezana koji ste prethodno naribali i opet uključite blender na kratko. Sada je vrijeme za ubaciti maslinovo ulje, taman toliko da se umak sjedini i postane kompaktan. Ubacite ostatak paremezana, stavite sol i papar po želji i malo limunovog soka, ukoliko to želite. Na kraju sve izblendajte i vaš pesto umak je spreman da ga spremite u teglicu.

Pesto jaje: Priprema

Najbolji dio ovog recepta je što se gotovo ne razlikuje od ‘običnog’ jaja na oko.  Sve što je potrebno je da umjesto ulja u tavici na kojoj pržite jaje, stavite žličicu, dvije pesto umaka. Ulje iz pesta je dovoljno da se jaje ne zalijepi  i čak malo umaka je dovoljno da potpuno promijeni doživljaj.

Naš prijedlog je da namažete sloj krem sira na kruh, stavite pesto jaje na njega, i pospete paprom. Umjesto krem sira, možete se odlučiti i za avokado namaz, ovisi što više volite.

Sada imate sve što je potrebno da započnete dan s uživanjem, na pravi način!

Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Unsplash

Učitati još
Zatvori