Recept za brze i fine bruschette koje danas pripremamo za večeru

Jedan od omiljenih večernjih snackova nama su definitivno bruschette! Brzo su gotove, izrazito jednostavne, a sigurni smo da i sastojke već imate u frižideru. Ako kojim slučajem imate stari kruh koji se još omže iskoristiti – opet nema bolje opcije od bruschetta. Svaki naporan dan postat će bolji uz malo “comfort fooda”! U nastavku donosimo recept za bruschette s rajčicom, češnjakom i maslinovim uljem.

Recept za bruschette

Sastojci:

  • 1 kruh narezan na šnite
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 8 rajčica narezanih na kockice
  • šaka svježeg bosiljka, nasjeckanog
  • 30g parmezana, svježe naribanog
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
  • 1 žlica kvalitetnog aceto balsamica
  • 2 žličice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • ¼ žličice soli
  • ¼ žličice svježe mljevenog crnog papra

Postupak:

  • Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C. Kriške kruha s obje strane lagano premažite s 1 žlicom ulja i stavite na veliki lim za pečenje. Pecite kruh do zlatne boje, 5 do 10 minuta, okrećući na pola
  • Ukoliko jako volite češnjak i želite intenzivniji okus, možete očišćeni češanj utrljati po prepečenom hrskavom kruhu
  • U međuvremenu u zdjeli pomiješajte rajčice, bosiljak, parmezan i češnjak. Dodajte aceto balsamico, 2 žličice maslinovog ulja, sol i papar
  • Žlicom smjesu od rajčice nanesite na tostirane kriške kruha i odmah poslužite
B

Foto: Pexels

0