U Rovinj stiže chef Rasmus Munk iz Alchemista, jednog od najposebnijih restorana na svijetu
U Rovinj stiže chef Rasmus Munk iz Alchemista, jednog od najposebnijih restorana na svijetu

U Rovinj stiže chef Rasmus Munk iz Alchemista, jednog od najposebnijih restorana na svijetu

Nakon prošlogodišnjeg posjeta Weekend Food Festivalu i Istri, jedan od najpriznatijih svjetskih chefova, Rasmus Munk iz restorana Alchemist, ponovno stiže u Rovinj.

Uz chefa Munka, na pozornici Weekend Food Festivala pričat će, ali i kuhati neka od najvažnijih svjetskih imena poput Dabiza Munoza, Simona Rogana, Eric Vildgaarda, Ane Roš, Ricarda Camarene i Franca Pepea – poznatog lica Netflix serijala Chef’s Table: Pizza.

Ovim renomiranim kulinarskim zvijezdama pridružit će se nimalo manje impresivna domaća postava – Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey Vella.

Chef Rasmus Munk se vraća na Weekend Food Festival

Na prošlogodišnjem Weekend Food Festivalu chef Rasmus Munk sve je posjetitelje virtualno proveo kroz svoj restoran Alchemist, a kako se za mjesto u ovom restoranu ponekad čeka i godinama, bilo je to i više nego jedinstveno iskustvo. Iako nije uspio biti uživo na pozornici festivala, jer poznati restoran u Kopenhagenu tu subotu nije mogao raditi bez njega, poznati Danac došao je već sljedećeg dana i s obitelji uživao u Istri, gdje je posjetio i brojne lokalne proizvođače.

Upravo nakon tog posjeta Istri, na jednom od njegovih menija završio je i istarski tartuf, jer je u ovoj iznimnoj namirnici prepoznao kvalitetu na svjetskom nivou.

Ove godine, Rasmus će uživo govoriti na pozornici i to na jednu od glavnih tema ovogodišnjeg Festivala, ali i kulinarske scene općenito. Održivost, ne samo u kontekstu hrane i okoliša, već i ljudskog faktora bez kojega restoranska scena ne može opstati, za brojne chefove diljem svijeta postala je najveći izazov.

Dotaknut će se i jedinstvenosti koncepta svog Alchemista, jer kad se radi o najambicioznijim kuhinjama na svijetu, ovaj restoran je pri samom vrhu. Gastronomsko iskustvo u Alchemistu osmišljeno je kao drama od 5 činova tijekom koje se događa gotovo 50 impresija, ne isključivo okusa i mirisa, već i vizualnih te zvučnih kreacija.

S druge strane gastronomije

Osim vrhunskih chefova i stručnjaka, ove godine posjetitelje festivala očekuju i zanimljiva predavanja i paneli s regionalnim liderima prehrambene industrije na kojima će se pričati o najvažnijim temama u sektoru retaila. Nakon diskutiranja uslijedit će i degustiranje, čemu će svakako doprinijeti i food court na kojem će se predstaviti brojni domaći restorani i ugostitelji.

Tijekom dana održat će se i brojni masterclassovi te show cooking nastupi, koji će zadovoljiti sve one koji iz prve ruke žele vidjeti kako nastaju kreativna jela. Predstavit će se i brojni izlagači sa svojim vinima, maslinovim uljima, tartufima, kavama, vrhunskim pivama i pićima. Raznolike delicije i široku ponudu pića pratit će i dobra zabava, pa će se glazbene večeri spojiti s hranom, a u petak nas očekuje Pizza party.

Uz bogat program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj i ove godine postaje središte svega onog što intrigira nepce. Za više informacija posjetite www.weekendfoodfestival.com te službene Facebook i Instagram profile festivala.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori