U Rovinj stiže chef Rasmus Munk iz Alchemista, jednog od najposebnijih restorana na svijetu
U Rovinj stiže chef Rasmus Munk iz Alchemista, jednog od najposebnijih restorana na svijetu

U Rovinj stiže chef Rasmus Munk iz Alchemista, jednog od najposebnijih restorana na svijetu

Nakon prošlogodišnjeg posjeta Weekend Food Festivalu i Istri, jedan od najpriznatijih svjetskih chefova, Rasmus Munk iz restorana Alchemist, ponovno stiže u Rovinj.

Uz chefa Munka, na pozornici Weekend Food Festivala pričat će, ali i kuhati neka od najvažnijih svjetskih imena poput Dabiza Munoza, Simona Rogana, Eric Vildgaarda, Ane Roš, Ricarda Camarene i Franca Pepea – poznatog lica Netflix serijala Chef’s Table: Pizza.

Ovim renomiranim kulinarskim zvijezdama pridružit će se nimalo manje impresivna domaća postava – Hrvoje Kroflin, Deni Srdoč, Jeffrey Vella i David Skoko.

Chef Rasmus Munk se vraća na Weekend Food Festival

Na prošlogodišnjem Weekend Food Festivalu chef Rasmus Munk sve je posjetitelje virtualno proveo kroz svoj restoran Alchemist, a kako se za mjesto u ovom restoranu ponekad čeka i godinama, bilo je to i više nego jedinstveno iskustvo. Iako nije uspio biti uživo na pozornici festivala, jer poznati restoran u Kopenhagenu tu subotu nije mogao raditi bez njega, poznati Danac došao je već sljedećeg dana i s obitelji uživao u Istri, gdje je posjetio i brojne lokalne proizvođače.

Upravo nakon tog posjeta Istri, na jednom od njegovih menija završio je i istarski tartuf, jer je u ovoj iznimnoj namirnici prepoznao kvalitetu na svjetskom nivou.

Ove godine, Rasmus će uživo govoriti na pozornici i to na jednu od glavnih tema ovogodišnjeg Festivala, ali i kulinarske scene općenito. Održivost, ne samo u kontekstu hrane i okoliša, već i ljudskog faktora bez kojega restoranska scena ne može opstati, za brojne chefove diljem svijeta postala je najveći izazov.

Dotaknut će se i jedinstvenosti koncepta svog Alchemista, jer kad se radi o najambicioznijim kuhinjama na svijetu, ovaj restoran je pri samom vrhu. Gastronomsko iskustvo u Alchemistu osmišljeno je kao drama od 5 činova tijekom koje se događa gotovo 50 impresija, ne isključivo okusa i mirisa, već i vizualnih te zvučnih kreacija.

S druge strane gastronomije

Osim vrhunskih chefova i stručnjaka, ove godine posjetitelje festivala očekuju i zanimljiva predavanja i paneli s regionalnim liderima prehrambene industrije na kojima će se pričati o najvažnijim temama u sektoru retaila. Nakon diskutiranja uslijedit će i degustiranje, čemu će svakako doprinijeti i food court na kojem će se predstaviti brojni domaći restorani i ugostitelji.

Tijekom dana održat će se i brojni masterclassovi te show cooking nastupi, koji će zadovoljiti sve one koji iz prve ruke žele vidjeti kako nastaju kreativna jela. Predstavit će se i brojni izlagači sa svojim vinima, maslinovim uljima, tartufima, kavama, vrhunskim pivama i pićima. Raznolike delicije i široku ponudu pića pratit će i dobra zabava, pa će se glazbene večeri spojiti s hranom, a u petak nas očekuje Pizza party.

Uz bogat program i najveća svjetska imena nema sumnje da Rovinj i ove godine postaje središte svega onog što intrigira nepce. Za više informacija posjetite www.weekendfoodfestival.com te službene Facebook i Instagram profile festivala.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori