Blagdanski stol je ovog Uskrsa još šareniji i zdraviji uz domaće rajčice

Blagdanski stol je ovog Uskrsa još šareniji
i zdraviji uz domaće rajčice

Uskrs će ove godine za mnoge biti drugačiji nego inače – slavit će se i blagovati samo u bliskom obiteljskom krugu (a neki i sami). No, to nije razlog da vaš stol ne bude još šareniji, a i zdraviji nego inače. Naglasak stavite na jednostavnost i domaće namirnice, čiji će vas okusi odvesti u bezbrižno blagdansko raspoloženje.

Vremenska prognoza obećala je divan, nedjeljni proljetni dan, pa doručak ili brunch možete planirati i na terasi ili balkonu. Rajska rajčice iz Svete Nedelje idealan su izbor kojim ćete vašim jelima dodati boju, vitamine i svježinu. Dolaze iz posve prirodnog uzgoja i dostupne su u brojnim trgovinama diljem Hrvatske, tako da svoju dozu pravog okusa sočnog domaćeg povrća možete nabaviti bez obzira na ograničenja prodaje koja su trenutačno na snazi.

Kako je Rajska najveći proizvođač specijalnih sorti svježih i ukusnih rajčica u Hrvatskoj, možete posve dati svojoj mašti na volju i pripremiti jela koja će, osim što će biti fina, izgledati i kao mala umjetnička djela.

Najslađe bumblebee rajčice divno će pristajati uz pisanice i mamit će dječje prstiće više od čokoladnih jaja. Možete ih iskoristiti i za izradu povrtnih ražnjića ili raznih dekorativnih oblika, kao što su jestivi cvjetići. Veće sorte, kao što je sunstream, razrežite u obliku tulipana, kojem će stabljike i lišće biti ono mladog luka te ih napunite sirnim namazom ili humusom po želji.

Naravno, obje sorte su dobrodošle na sendviču uz šunku i jaja, na vrhu slanih muffina u kojem ste objedinili iste sastojke ili jednostavno na tanjuru pored eggs benedicta. Osim toga, teškoj francuskoj salati dobro će doći svježi komadići ukusnih rajčica.

Sortu campari, primjerice, možete iskoristiti za šarenu fritatu sa šparogama, ili dodatno aromatizirati i ukrasiti focacciu – što više šarenog povrća utisnete u obliku cvijeća na njenu površinu prije pečenja, to će ljepše izgledati vaš jestivi proljetni „vrt“. Harmony rajčice mogu se naći i u šarenim proljetnim omletima, ako niste ljubitelj kuhanih jaja, a za vegansku opciju napravite klasične bruskete s rajčicom i bosiljkom za topli dodatak brunchu.

Foto: Rajska rajčice

Učitati još
Zatvori