Ormoški vinski podrum Puklavec Family Wines i treću je uzastopnu godinu osvojio prestižnu titulu Vinar godine
Ormoški vinski podrum Puklavec Family Wines i treću je uzastopnu godinu osvojio prestižnu titulu Vinar godine

Ormoški vinski podrum Puklavec Family Wines i treću je uzastopnu godinu osvojio prestižnu titulu Vinar godine

Na 48. ocjenjivanju Vino Slovenija Gornja Radgona vinski podrum Puklavec Family Wines i treću je uzastopnu godinu te ukupno šesti put osvojio laskavu titulu Vinar godine. Svojim vinima robnih marki Jeruzalem Ormož, Ljutomerčan, Estate Selection, Instinct i ekskluzivnom linijom vina Seven Numbers na ovogodišnjem ocjenjivanju vina ponovno su porazili konkurenciju i osvojili najveći ukupni broj bodova. Ugledna titula tako je već šesti put završila u Prlekiji, što samo dodatno dokazuje da višestruki Vinar godine ne miruje, već svake godine opet iznova dokazuje izvrsnost svojih vina.

Ove je godine podrum Puklavec Family Wines na najvažnijemu slovenskom ocjenjivanju vina Vino Slovenija Gornja Radgona 2022. osvojio čak 29 medalja, uključujući jednog pobjednika, dvije velike zlatne medalje, 12 zlatnih medalja i 14 srebrnih medalja. Ovogodišnji iznimni uspjeh zasluga je pobjednika u kategoriji bijelih polusuhih vina aromatičnih sorti – Traminec Jeruzalem Ormož Zlatna linija 2021. koji ovih dana premijerno predstavljaju na sajmu AGRA.

Vinski podrum iznimno je razveselila prestižna titula koja je osvojena čak treći put zaredom i kao šesta ukupno. Direktor vinskog podruma Puklavec Family Wines Gorazd Bedenčič prilikom primanja prestižne nagrade naglasio je sljedeće: »Još jedna titula Vinara godine snažna je potvrda naše planirane strategije razvijanja premium buteljnih vina i pjenušaca. Sve nagrade i medalje naših vina priznanje su našem vinskom podrumu, ali i Ljutomersko-ormoške gorice koje nam pružaju vrhunske uvjete za uzgoj vrhunskoga grožđa. Pritom ne smijemo zaboraviti na našu odličnu ekipu vinogradara i kooperanata koji se brinu da naši djelatnici u podrum dobivaju vrhunski temelj za buduća nagrađivana vina. Kao višestruki osvajač titule Vinar godine svojim se ljubiteljima vina obvezujemo da ćemo i ubuduće stremiti izvrsnosti i pobrinuti se da svaka naša boca odražava naš trud i ljubav prema vinu.«

Vinski podrum Puklavec Family Wines imao je uspješnu godinu i na međunarodnim ocjenjivanjima vina. Na najuglednijemu svjetskom ocjenjivanju vina Decanter ove su godine osvojili 11 medalja.
Rezultate ocjenjivanja Vino Slovenija Gornja Radgona možete vidjeti OVDJE.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori