Prvenstvo O’Rafijoli na trogirskom Babarolu pokazalo da na mladima svijet ostaje

Prvenstvo O’Rafijoli na trogirskom Babarolu pokazalo da na mladima svijet ostaje

Ovog vikenda u Trogiru je održano prvo Prvenstvo O’Rafijoli u sklopu Babarol by Coca Cola street food festivala. Natjecanje u spravljanju ove tradicionalne trogirske slastice izazvalo je ogroman interes lokalne javnosti pa se tu našlo preko 20 prijavljenih koji su pred žiri stavili svoje rafijole i tako izazvali sva njihova čula.

Prvenstvo O’Rafijoli

Čast da se nađu u sudačkoj stolici ovog prvenstva postala je ujedno i izazov jer nikandidati nisu štedjeli žiri svojim duhovitim komentarima u kojem su se našli chef Robert Predrag Žmire, pastry chefica Tea Mamut i novo kulinarsko lice, pobjednik showa Masterchef –  Ivan Temšić.

Zaista duhovit i zabavan program prepun prepucavanja i kušanja rafijoli odvijao se u krugovima pa je tako žiri u jednom trenutku dobio i povez na očima kako bi pravedno ocjenio segment okusa a kasnije i vizualni dojam trogirskih rafijola. U zaista oštroj konkurenciji presudila je mladost i prenošenje iskustava s koljena na koljeno pa je pobjednica postala mlada Dina Stipčić koja je recept i ljubav prema ovoj tradicionalnoj slastici nasljedila od majke.

Za bogate nagrade kao što su ugradbena pećnica i velika hrvatska kuharica pobrinuli su se pokrovitelji međutim možda ona najljepša dogodila se na samom kraju dana kada je pobjednica dobila i ozbiljnu ponudu za posao. Vjerujemo kako je pred Dinom Stipčić svijetla budućnost a ako navratite do Trogira – “grada sretnog trenutka”, obavezno kušajte ovaj kolač.

Foto: Damira Kalajžić

Preporuka

Zatvori