Novi trend u prirodnom bojanju pisanica

Novi trend u prirodnom bojanju pisanica

Sve više cijenimo održivu modu, prirodno uzgojeno voće i povrće, meso domaćeg porijekla, sve više cijenimo sve što je prirodno. Zato ćemo ovog Uskrsa taj trend primijeniti i kod bojanja pisanica i koristiti prirodne boje. Unatoč velikom izboru umjetnih boja na policama naših trgovina, bojanje prirodnim bojama je kreativno, zdravo i najviše u skladu s prirodom čije resurse često koristimo u krive svrhe.

Predlažemo da ovaj put isprobate prirodne boje čajeva različitih vrsta. Mi garantiramo uspjeh omiljenim Franck čajevima. Oni sadrže prirodne pigmente koji će vašim pisanicama dati posebnu nijansu boje i oduševit će vaše ukućane. Boje su nemjerljive s onim instant rješenjima umjetnih boja, a cijeli proces će na vas djelovati opuštajuće te može poslužiti i kao zabava za cijelu obitelj.

Što vam treba?

Za šarene Franck pisanice treba vam 12 jaja (3 po jednoj boji), Franck čajevi (5 filter vrećica od svakog čaja): zeleni, crni, šipak i šumsko voće, zatim alkoholni ocat, vruća voda, 2 čaše, 4 lončića za kuhanje, spužvica, tanjurić i žlica.

Postupak

Pripremite dvije jednake čaše – u jednu stavite alkoholni ocat, a u drugu vodu (važan je omjer 1:1). U lončić za kuhanje stavite 3 jaja i prelijte ih ranije pripremljenim octom pa vodom. Upalite plamen i stavite kuhati.

Kako vrijeme bude prolazilo, na površini tekućine u lončiću počet će se skupljati pjena. Žlicom maknite pjenu. Smanjite plamen na najmanje i nastavite skidati pjenu tijekom kuhanja. Nakon 10 minuta ugasite plamen i kuhana jaja ohladite mlazom hladne vode. Isperite svako jaje posebno i obrišite ga spužvicom, ali oprezno da ljuska ne pukne. Potom u lončić vrele vode stavite 5 filter vrećica jednog Franck čaja, primjerice šumskog voća.

U lončić s vrećicama dodajte 3 jaja koja ste prethodno izbijelili. Ostavite ih tako 3 sata da što bolje poprime boju. Nakon 3 sata izvadite gotove pisanice iz lončića i stavite ih na tanjurić. Kad se osuše, šarene pisanice spremne su za uskršnje košarice!

Foto: Franck

Učitati još
Zatvori