Priče jedne kuhače dat će vam ideju što skuhati onda kada nemate ideju što skuhati

Priče jedne kuhače dat će vam ideju što skuhati onda kada nemate ideju što skuhati

Veseli nas vidjeti sve više projekata koji se prilagođavaju našoj užurbanoj svakodnevici i svojim ju idejama bitno pojednostavljuju. Jedan takav dolazi iz Hrvatske i iza njega stoji Marina Obradović, koja je osmislila Priče jedne kuhače. Osim što je riječ o Facebook stranici koju je napravila s idejom da okupi  što je moguće više ljubitelja domaće kuhinje, riječ je i o zbirci recepata za jednostavna i brza jela koja možete svakodnevno kuhati onda kada ste u strci, imate blokadu i uopće ne znate što biste skuhali.

“U ovu jedinstvenu i nesvakidašnju zbirku utkala sam minute, sate i dane kuhanja kako bih dobila najbolji komplet domaćih jela koja uljepšavaju svakodnevicu. Željela sam napraviti nešto drugačije od ostalih kuharica, zbirku recepata u obliku kartica, praktičnih i jednostavnih za svakodnevnu upotrebu, koje možete ponijeti u džepu i obaviti kupovinu na temelju već postojećeg popisa namirnica. I uspjela sam, a vi ćete izbjeći prepisivanje namirnica prije odlaska u kupovinu i uštedjeti ćete vrijeme i novac. Osnovna ideja je olakšati vam organizaciju i pripremu obroka, omogućiti svima da svaki dan jedete zdravo i kuhano prema unaprijed napravljenom planu čime štedite tako dragocjeno vrijeme i novac”, otkriva na svojoj Facebook stranici Marina Obradović.

Prvi paket Priča jedne kuhače, pod nazivom Tradicionalno, sastoji se od 30 kartica sa isto toliko recepata, 4 deserta, 4 riblja jela i 4 složenija jela za vikend kada imate više vremena. I voila, ne morate razmišljati što ćete kuhati, jednostavno izvučete karticu i ideja je tu!
Većina recepata je povezana na način da pripremljenu osnovu možete koristiti i za ostala jela. Tako, na primjer, umak bolognese možete jesti više dana s različitim prilozima, skratiti pripremu lazanja, tortilja i punjenih tikvica ili višak spremiti u zamrzivač. ecepti su detaljnim opisom postupka pripreme jela namijenjeni za početnike i manje iskusne u kuhinji, ali i za one koji već imaju iskustva i vole kuhati, a žele probati nešto novo.

Priče jedne kuhače moguće je kupiti na hrvatskom i na engleskom jeziku, u Facebook shopu ili u fizičkim trgovinama Znanje, Hoću knjigu, Školska knjiga, Prosvjeta, Mrkvica – Domaći proizvodi, Eko – Dobra priča jdoo, Zdravi pinklec, Natura Croatia, Adriamare Djindje itd. Cijena zbirke recepata je 129,00kn.

 

Foto: Priče jedne kuhače

Učitati još
Zatvori