Priče jedne kuhače dat će vam ideju što skuhati onda kada nemate ideju što skuhati

Veseli nas vidjeti sve više projekata koji se prilagođavaju našoj užurbanoj svakodnevici i svojim ju idejama bitno pojednostavljuju. Jedan takav dolazi iz Hrvatske i iza njega stoji Marina Obradović, koja je osmislila Priče jedne kuhače. Osim što je riječ o Facebook stranici koju je napravila s idejom da okupi  što je moguće više ljubitelja domaće kuhinje, riječ je i o zbirci recepata za jednostavna i brza jela koja možete svakodnevno kuhati onda kada ste u strci, imate blokadu i uopće ne znate što biste skuhali.

“U ovu jedinstvenu i nesvakidašnju zbirku utkala sam minute, sate i dane kuhanja kako bih dobila najbolji komplet domaćih jela koja uljepšavaju svakodnevicu. Željela sam napraviti nešto drugačije od ostalih kuharica, zbirku recepata u obliku kartica, praktičnih i jednostavnih za svakodnevnu upotrebu, koje možete ponijeti u džepu i obaviti kupovinu na temelju već postojećeg popisa namirnica. I uspjela sam, a vi ćete izbjeći prepisivanje namirnica prije odlaska u kupovinu i uštedjeti ćete vrijeme i novac. Osnovna ideja je olakšati vam organizaciju i pripremu obroka, omogućiti svima da svaki dan jedete zdravo i kuhano prema unaprijed napravljenom planu čime štedite tako dragocjeno vrijeme i novac”, otkriva na svojoj Facebook stranici Marina Obradović.

Prvi paket Priča jedne kuhače, pod nazivom Tradicionalno, sastoji se od 30 kartica sa isto toliko recepata, 4 deserta, 4 riblja jela i 4 složenija jela za vikend kada imate više vremena. I voila, ne morate razmišljati što ćete kuhati, jednostavno izvučete karticu i ideja je tu!
Većina recepata je povezana na način da pripremljenu osnovu možete koristiti i za ostala jela. Tako, na primjer, umak bolognese možete jesti više dana s različitim prilozima, skratiti pripremu lazanja, tortilja i punjenih tikvica ili višak spremiti u zamrzivač. ecepti su detaljnim opisom postupka pripreme jela namijenjeni za početnike i manje iskusne u kuhinji, ali i za one koji već imaju iskustva i vole kuhati, a žele probati nešto novo.

Priče jedne kuhače moguće je kupiti na hrvatskom i na engleskom jeziku, u Facebook shopu ili u fizičkim trgovinama Znanje, Hoću knjigu, Školska knjiga, Prosvjeta, Mrkvica – Domaći proizvodi, Eko – Dobra priča jdoo, Zdravi pinklec, Natura Croatia, Adriamare Djindje itd. Cijena zbirke recepata je 129,00kn.

 

Foto: Priče jedne kuhače

2