Prestižne Michelinove zvjezdice i priznanja dodijelit će se na R’N’B Weekend Festivalu

Prestižne Michelinove zvjezdice i priznanja dodijelit će se na R’N’B Weekend Festivalu

Jelo Hrvoja Kroflina
Jelo Hrvoja Kroflina

Dijeli nas još svega dva tjedna do najiščekivanijeg gastronomskog događaja godine – R´N´B Weekend Festivala koji će se održati od 23. do 26. svibnja. Gastronomija je prepoznata kao izrazito važan segment turizma ali i kulture. Tako će prelijepa zagrebačka Gliptoteka HAZU postati pozornica gdje će se okupiti gastronomski stručnjaci iz zemlje i svijeta, izvrsni chefovi, kreativci, mali proizvođači, miksolozi, coffee eksperti, vinari, pivari, uljari i šmekeri koji žele naučiti i kušati nove stvari.

Osim bogatog programa, upravo je potvrđeno kako će se baš na R´N´B Festivalu upriličiti svečana dodjela zvjezdica i priznanja restoranima koji su uvršteni u MICHELINOV vodič za 2019. godinu. METRO kao službeni partner MICHELINA za Hrvatsku prepoznao je R´N´B Festival kao događanje izrazitog potencijala i vrijednosti zbog čega su se odlučili na dodjelu u Gliptoteci.

Organizacijski tim RNB Weekend Festivala

“Drago nam je što će Zagreb po prvi puta biti domaćin dodjele MICHELINA, najprestižnijeg gastronomskog priznanja u svijetu. METRO je na globalnoj razni dugogodišnji partner MICHELINA, a u Hrvatskoj već treću godinu zaredom, stoga se posebno veselimo ovoj dodjeli MICHELIN zvjezdica i priznanja najboljim hrvatskim restoranima uvrštenim u MICHELINOV vodič za 2019. godinu. S više od stotinu godina iskustva u selekciji restorana, MICHELINOV vodič danas je međunarodna referenca za fine-dining i preporučuje više od 30.000 restorana u 30 zemalja. Pravo nam je zadovoljstvo vidjeti da se Hrvatska i njeni odlični restorani također nalaze u društvu najboljih”, izjavio je Thierry Guillon-Verne, predsjednik Uprave METRO Cash & Carry Hrvatska

Marin Nekić

Svečana dodjela održat će se u petak 24. svibnja u velikoj dvorani Kaptol Boutique Cinema gdje će se okupiti predstavnici restorana ovjenčanih MICHELINOVIM zvjezdicama (restoran Draga di Lovrana, Noel, Monte, Pelegrini te Restoran 360) četrdeset restorana s Michelinovom preporukom te sedam restorana s BIB gourmand oznakom.

”Izuzetno nam je zadovoljstvo što će se upravo na našem festivalu svečano upriličiti MICHELIN dodjela nagrada hrvatskim restoraterima. Neosporna je važnost ovih priznanja za promociju gastronomije naše zemlje i nadamo se da će broj laureata iz godine u godinu biti što veći.” – Hrvoje Petrić, direktor R’n’B Weekend Festivala

Hrvoje Petrić

Gliptoteka će u posljednjem tjednu svibnja postati prava meka mirisa i okusa gdje ćete moći poslušati predavanja, sudjelovati na masterclassovima, kušati jedinstvene vinske i pivske etikete te naučiti nešto o koktelima i kavi. Posljednjeg vikenda u svibnju, okupit će se na jednom mjestu ponajbolji hrvatske chefovi, stručnjaci iz svijeta gastronomije, miksologije, ulja, vina, piva i kave kako bi spoznali bogatstvo hrvatske gastronomske kulture i zajedničkim snagama težili ka izvrsnosti. Neka od istaknutih imena na Festivalu su Scott Rao – ekspert svjetskog glasa kad je kava u pitanju, Saša Šestić – pobjednik na svjetskom natjecanju 2015 World Barista Championship, Luka Košir, Jakob Pintar, Tea Mamut, Robert Hromalić, Hrvoje Kroflin, Anita Šumer, Nataša Đurić, Marin Nekić, Steve Moloney član Barista League, Angela Ferrara – pobjednica američke Barista League 2018 te Sarah Allen urednica časopisa Barista Magazine i Mate Janković.

Desert Tee Mamut

Foodieji, šmekeri i zaljubljenici u gastronomiju naprosto će uživati u redu edukativnih predavanja o pothvatima pojedinaca koji su napustili sigurne karijere i odlučili otvoriti genijalne pekarnice poput Korice i Bread cluba, kako je to voditi super uspješnu franšizu, životnom putu vinara kojima je trebalo više od 20 godina da njihova vina dospiju u svjetski vrh, što je to zapravo street food i postoji li nešto što se zove moderna hrvatska gastronomija. Ovo su naravno samo neka od tema, a naučit ćete još kako zatražiti savršen komad mesa u mesnici, recepte i trikove kako napraviti genijalne koktele i uz to sljubiti klopu koja će nestati u trenu. Kako je ovo ipak jedna lijepa gastronomska priča, upravo na R´N´B Weekend Festivalu imat ćete prilike kušati delicije poznatih restorana, uživati u izvrsnim vinima, koktelima, kavi i craft pivima.

Robert Hromalić

Festival koji toliko pršti životom bio bi nepotpun bez večernjeg programa u koji nimalo ne sumnjamo s obzirom na to da su organizatori Weekend Media Festivala već više od deset godina apsolutni znalci kad treba napraviti dobar party.

Karte su već u prodaji i možete ih nabaviti preko ENTRIO sustava. Cijena dnevne ulaznice je 75 kuna, a paket koji omogućuje ulaz sva tri dana iznosi 150 kuna. Sve detaljnije obavijesti potražite na službenoj stranici Festivala te Facebooku RNB-a.

Učitati još
Zatvori