Prošla je još jedna pandemijska godina, mnogo se toga promijenilo, rad od kuće više je pravilo nego iznimka. Mnoge korporacije čak su zabranile dolaske u urede, a ima kolega koji se nisu vidjeli uživo više od godinu dana. Ipak, cijeli svijet se polako vraća u normalu, ide se prama starom normalnom, uz oprez i distancu novog normalnog. Tako su se konačno ponovo intenzivirali i poslovni ručkovi i privatna druženja u pauzama za ručak.
Od dana kada se otvorio El Toro restaurant i bar je predvodnik trendova, ali i mjesto koje osluškuje puls svoje publike i gostiju. Ekipa iz popularnog latinoameričkog restorana na čelu s chefom Mariom Miheljom odlučila svojim gostima ponuditi zanimljivu i povoljniju opciju ručka.
Poslovni ručak u El Toru
Takozvani „business lunch“ poslužuje se u nekim od najpopularnijih svjetskih restorana, uobičajeno dolazi u dva ili tri slijeda. Konceptualno se radi o brzoj i cjenovno prihvatljivijoj opciji ručka u vrhunskom restoranu. El Torov business lunch dolazi u dva slijeda. Predjelo i glavno jelo biraju se između tri opcije – mesne, riblje i vege, a posluživat će se između 12 i 17 sati od utorka do petka. Meni, odnosno ponuda će se mijenjati svaka dva tjedna, a za prva dva tjedna chef Mihelj je pripremio mnogo toga zanimljivog.
Od predjela tu je azijska beef juha s domaćim dumplingsima i hrskavim povrćem, zatim gnudi od kravlje skute s kremom od bosiljka i listićima Grana Padana te brusketa na zapečenoj focaccia pogači s dimljenom tunom, kiselom korabom i salatom.
Od glavnih jela tu su sporo kuhani svinjski obrazi s domaćim njokima od muškatne bundeve na kremi od peršina, hrskave polpete od hobotnice na kremi od limuna i wasabija s kiselim domaćim povrćem i salatom te zapečena muškatna bundeva na pikantnoj aromatičnoj šalši.
„Jela u meniju neće biti samo latinoamerička već ćemo koketirati i s azijskom, talijanskom i francuskom kuhinjom, s naglaskom na naš stil kuhanja. Pokušat ću izbacivati inovativna i zanimljiva jela prateći sezonalnost namirnica. Veselim se feedbacku naših gostiju“ otkrio je chef Mario Mihelj.
Kultni Financial Times nedavno je izbacio članak s naslovom „Veliki povratak poslovnih ručkova“ s premisom kako su došla vremena kada nam nisu potrebni formalni sastanci s kolegama i partnerima već čavrljanje, veselje, sitno tračanje i pokoja čaša vina uz dobru klopu. Ostaje vam samo rezervirati svoj stol ili za idući poslovni ručak ili za pauzu za ručak s kolegom kojeg niste dugo vidjeli.
Foto: PR