Sezona kruški počinje, a mi donosimo recept za savršen desert – poširane s kuglom sladoleda od vanilije
Sezona kruški počinje, a mi donosimo recept za savršen desert – poširane s kuglom sladoleda od vanilije

Sezona kruški počinje, a mi donosimo recept za savršen desert – poširane s kuglom sladoleda od vanilije

Sezona krušaka počinje, što je odlična vijest za sve ljubitelje ovog ljetno-jesenskog voća. Naime, mogućnosti za pripremu deserta s kruškama su brojne, a svaka varijacija donosi novo iznenađenje za nepce. Ipak, kako tek ulazimo u sezonu ovog voća, odlučili smo da recept bude što jednostavniji, ali ne i manje ukusan. Poširane kruške su jednostavan, a ukusan način da uživate u ovom voću. Imamo recept za desert koji spaja poširane kruške s cimetom i vanilijom – pun pogodak za romantičnu večer ili večeru kod kuće s prijateljima.

kruške
kruške

Poširane kruške

Priprema poširanih krušaka je zaista jednostavna. Prvo oljuštite kruške (peteljku možete ostaviti radi estetike). Kruške možete prerezati na pola ili na kriške, iako se najčešće poširaju cijele. U loncu zatim pomiješajte neki napitak za poširanje krušaka – najčešće se koristi bijelo vino, voćni sok ili voda (sa začinima ili bez). Dodajte šećer ili med. Zagrijte odabrani napitak do ključanja, a zatim smanjite temperaturu tako da tekućina lagano krčka.

Kruške stavite u tekućinu tako da budu potpuno potopljene i ostavite da se lagano kuhaju 20 do 30 minuta. Znat ćete da su gotove kada omekšaju. Tijekom kuhanja kruške lagano okrenite kako bi ravnomjerno upile aromu. Nakon toga pažljivo ih izvadite. Ako želite jesti samo kruške, ovdje možete stati. Ako pak planirate pripremiti desert s njima, nastavite dalje.

Desert s poširanim kruškama

Sastojci:

  • 4 poširane kruške

  • 150 g šećera

  • 1 štapić cimeta

  • 1 štapić vanilije

  • 1 limun (sok i korica)

  • Sladoled od vanilije

  • Menta za dekoraciju (po želji)

Priprema:

Kao što smo rekli, prvo ispoširajte kruške. Daljnji postupak je izuzetno jednostavan. Na tanjur stavite kuglu (ili dvije) sladoleda od vanilije, a preko njega položite kruške. Posebno je lijepo staviti kruške dok su još tople, jer će se sladoled lagano otopiti. Sladoled možete, ako želite, staviti i preko kruški.

Mali trik: dodajte i sirup koji je nastao u loncu dok ste poširali kruške. Na kraju, ukrasite svježom mentom za savršen balans okusa.

*Članak je preuzet s Journal.rs

Foto: Pexels, Instagram @elinwarn

Učitati još
Zatvori