Pomalo Bistro & Bar nedaleko Šibenika nezaobilazna je gastro adresa ovog ljeta

Žaborić je nekada bio malo selo na obali, no brzo je izrastao u pravi mali raj udaljen svega 10-ak kilometara od Šibenika. Mjestašce s malim zaljevom s predivnom pješčanom plažom već godinama privlači sve one željne mirnog i opuštajućeg odmora u predivnoj Dalmaciji. Uz ljetovanje na našoj obali nezaobilazna je dobra hrana, a ako vas put ovog ljeta odvede u Šibenik ili njegovu okolicu, Pomalo Bistro & Bar je adresa na koju se trebate uputiti za vrhunsko gastronomsko iskustvo.

Mjesto gdje ćete uživati svim osjetilima

Smješten tik uz more i plažu u Žaboriću, u Pomalo Bistro & Baru pronaći ćete ukusnu hranu, osvježavajuće koktele, vrhunsku kavu i divan ambijent u kojem ćete poželjeti sjediti satima. Terasa na dvije etaže koju okružuju lavanda, limun, ružmarin i drugo mediteransko začinsko bilje savršena je lokacija za večeru nakon cjelodnevnog uživanja na plaži, uz nezaobilazne prizore zalaska sunca koji će vas očarati.

Restoran je uz jela po kojima je već dobro poznat, poput salate od karameliziranog kozjeg sira te carpaccija od hobotnice, ovog ljeta obogatio ponudu i pod vodstvom novog chefa kuhinje za svoje goste pripremio neka nova jela prilagođenih cijena koja će svakog foodieja osvojiti na prvi griz. Na meniju vas tako čekaju, između ostalog i black prawns salata s wasabi umakom, tuna tataki, wok samuray biftek, srdele na savor s pinjolima, ali i klasična jela iz Kopa peći na drveni ugljen kao što su punjeni lungić, otkošteni batak ili mesna plata. Ljubitelji pizze mogu birati između 20 različitih vrsta, a večeru na kraju zasladite kolačem dana ili sladoledom.

Zna se da uz dobra jela idu i dobra vina, a osim onih poznatih, većinom lokalnih vinara poput Birina, Testamenta i Barake, možete naručiti i vino kuće s potpisom poznatog šibenskog vinara Marka Sladića.

Pomalo je uz sve navedeno i mjesto gdje ujutro možete svratiti na vrhunsku kavu, a navečer uživati u jednom od signature koktela koje pripremaju od likera i homemade sirupa.

Kvalitetu mesa, ribe i svježe hrane nadopunjuje vrhunska usluga Pomalo tima kojeg je situacija s koronavirusom dodatno osnažila. Uz manji broj osoblja, došlo je do veće kolegijalnosti unutar tima koji ustraje u želji da se radi optimistično. Njihovu ponudu i posebno složeni jelovnik za ovo ljeto već je prepoznao velik broj domaćih gostiju koji se u bistro iznova vraćaju.

Pomalo Bistro & Bar otvoren je svakog dana od 8 do 24 sata na adresi Špacerova 17 u Žaboriću. Više informacija potražite na njihovoj web straniciFacebook profilu i Instagramu.

Foto: Pomalo Bistro & Bar

2