Posjetili smo Superplanty, novo cool mjesto u Zagrebu, čiji nas je ‘losos bez lososa’ oduševio
Posjetili smo Superplanty, novo cool mjesto u Zagrebu, čiji nas je ‘losos bez lososa’ oduševio

Posjetili smo Superplanty, novo cool mjesto u Zagrebu, čiji nas je ‘losos bez lososa’ oduševio

Inspirirani plavim zonama, mjestima na svijetu gdje se najdulje živi, a čija se prehrana bez iznimke bazira na biljkama, vlasnici Superplanty bistroa i kafića u Zagrebu, odlučili su svojim sugrađanima ponuditi ukusne plant based obroke. Sve najbolje što su iskusili i okusili tijekom putovanja, odlučili su replicirati u metropoli i u mjesec dana, koliko su otvoreni na Trgu Vlatka Mačeka 2, uspješni su u tome!

Prostor Superplantyja iznimno je ugodan, uređen skandinavski minimalističko i upotpunjen zelenilom. Osim za dobru i zdravu hranu, namijenjen je svima koji rade remote i dok uživaju u zdravom obroku, obavljaju i svoje poslovne obveze u ugodnom prostoru. Posjetili smo ih i isprobali sve što za sada imaju u ponudi…

Superplanty
Superplanty
Superplanty

Preukusan ‘losos bez lososa’

Jela koja se nude u Superplantyju možete jesti za doručak, ali i u bilo koje doba dana. Isprobali smo njihove dvije vrste smoothie bowlaCacao dream i Blue spirulina (cijena im je 8 eura). Prvi se sastoji od banana, kakaa, cimeta i mlijeka od badema koji sami prave, baš kao i granole. Blue spirulina naš je favorit – preukusni bowl s bananama, spirulinom, domaćim mlijekom od badema, vanilije, kokosa, limete i domaće granole. Uz bowl dobit ćete i još granole sa strane kako biste, kad pojedete sav hrskavi topping, mogli dodati još granole, što je super ideja.

Tofu scramble (11 eura) radi se od tofua, indijskih oraščića i cherry rajčica, izgleda poput prave kajgane, a poslužili su nam je uz tostirani sourdough kruh. Ono što je posebno ukusno i ujedno naša velika preporuka, je Lox on sourdough (10 eura), a riječ je o sendviču sa sourdough kruhom, ‘dimljenim lososom’ koji je zapravo pečena i marinirana mrkva u morskim algama (nori i kombu alge). Sjajan je i namaz na kruhu koji sami rade od indijskih oraščića.

Kako su nam otkrili, u meni planiraju uvesti i sharing plate s veganskim sirevima, humusom i vege paštetom koje gosti mogu dijeliti i konzumirati uz razna vina i piva. Naravno, sireve će izrađivati sami, bez dodanih šećera, nepotrebnih masnoća i aditiva.

Superplanty
Superplanty
Cacao dream i Blue spirulina
Superplanty
Lox on sourdough
Superplanty
Tofu scramble
Superplanty
Blue spirulina bowl

Topla pića i smoothie pivo

Superplanty ima i cool ponudu toplih pića –  kolumbijsku arabica specialty kavu, čaj od kakaa, Spiced golden latte s kurkumom, Red velvet latte (inspiriran popularnom Red velvet tortom) s prahom od cikle i espressom. Od hladnih se pića služe biodinamička vina, kombucha brenda Ekipa te craft Pulfer pivo, pa ćete ovdje moći probati i njihovo vrlo zanimljivo smoothie pivo s pireom od marakuje, ananasa, marelice i kokosa. Zvuči čudno? Voćno pivo vrlo je kremasto, hranjivo i odlično se slaže sa svime što Superplanty trenutno ima na meniju.

Ovdje možete svratiti na ukusne tople napitke (super je cappuccino s njihovim domaćim mlijekom od badema, zobi i datulja) i uz to obavezno naručite homemade energetske kuglice (carrot cake bite i ginger balls) koje stoje 1 euro.

Njihov će se meni stalno nadopunjavati, mijenjati i osvježavati, a mi se veselimo vidjeti kako će Superplanty rasti!

Superplanty
Cappuccino rade s njihovim domaćim mlijekom od badema, zobi i datulja
Superplanty
Spiced golden latte s kurkumom i Red velvet latte
Superplanty
Pivo Pulfer smoothie
Superplanty
Superplanty

Dodatne informacije

Lokacija: Trg Vladka Mačeka 2, Zagreb

Radno vrijeme: od ponedjeljka do subote, od 9 do 18 h; nedjeljom od 9 do 15 sati

Facebook: Superplanty

Učitati još
Zatvori