Subota je dan za ručak u gradu – na ova 3 mjesta pojest ćete super pizzu

Ako se danas osjećate baš poput nas; ne kuha vam se i dobili ste ‘merak’ za pizzu, izdvajamo 3 zagrebačka mjesta na kojima ćete si moći udovoljiti i u gastro smislu zapravo sjajno provesti subotu. Riječ je o adresama koje su više od klasičnih pizzerija, utoliko što podrazumijevaju ugodno uređen interijer u kojem biste mogli provesti sate, a što se tiče ponude, ona ne uključuje samo pizze, već i druga jela te birana pića, vina i koktele. Gourmet barovi i pizza barovi, pojmovi su koje sve češće čujemo, pa su se na našoj listi 3 mjesta na koja planiramo otići na ručak našle i dvije adrese novijeg kova.

Franko’s Pizza and Bar

U ulici kneza Branimira 71A smjestio se Franko’s pizza & bar. Njegov interijer potpisuje arhitektica Ivana Vrban, a nakon pizze, ovdje biste se mogli zadržati i na odličnim pićima, jer je uređenje Franko’sa izuzetno ugodno i omogućuje opuštenu atmosferu. Što se tiče same pizze, u njenom se slučaju mislilo na svaki detalj, no sve, naravno, kreće od dobrog tijesta.

Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje u Franko’su leži najmanje 48 sati prije nego što završi u ručno izrađenoj krušnoj peći. Za izradu poda peći, korišten je poseban kamen iz Napulja, naziva Biscotto di Sorrento, koji omogućuje da tijesto bude baš onakvo kakvo mora biti.

Pizze u ponudi su razne, no sve foodije, garantiramo, osvojit će pizza s mortadelom od vepra s tartufima, kremom od pistacija te ostalim zavodljivim mirodijama.

Duksa na Bundeku

Prošlo je skoro cijelo jedno desetljeće otkako se otvorila Duksa. Dobra, stara Duksa, smještena kod Bukovačke u Maksimiru, kojoj smo svi navigirali – iz tog ili nekog drugog, udaljenijeg kvarta, pa je velika novost bila da se otvara još jedna Duksa pizzerija, i to na Bundeku. U nju smo zavirili krajem svibnja i popričali s vlasnicima.

Nova Duksa proteže se na 350 metara kvadratnih i vrlo je ljupko uređena, a isplanirate li odlazak ondje danas u društvu prijatelja ili obitelji, svakako isprobajte neke Duksa bestsellere – pizze Na ovu Dado otkida, Kad jaganjci ne utihnu, Koza nostra, Kak ti s tartufima, Lajkam pancetu…

Basta Gourmet Bar

Basta je, bez sumnje, jedna od omiljenih zagrebačkih pizzerija, jer kada god u nju uđemo, stolovi su puni i sve je puno dinamike i žurbe, no sve pritom izvrsno funkcionira. Jelovnik se temelji na napuljskoj pizzi, ali i drugim atraktivnim jelima napuljske kuhinje, a pizzeriju prati i bar u kojem ćete lako pronaći željeno osvježenje.

Novost u slučaju Baste jest ta da je adresi u Varšavskoj pridružena i ona na Jarunu. Nalazi se na adresi Hrgovići 51 uz Jarunsko jezero.

Foto: Franko’s, Sanja Jagatić, Basta

0