Ove godine održava se 10. Pink Day festival na kojem uživamo u rosé vinima. Imamo sve detalje
Ove godine održava se 10. Pink Day festival na kojem uživamo u rosé vinima. Imamo sve detalje

Ove godine održava se 10. Pink Day festival na kojem uživamo u rosé vinima. Imamo sve detalje

10. PINK DAY Zagreb – festival posvećen roséu – ove godine slavi značajan jubilej, svoje deseto izdanje! Na održanoj konferenciji za medije u Laubi predstavljen je program festivala, a osnivačica i predsjednica Festivala, novinarka, urednica i publicistkinja Sanja Muzaferija, tom je prilikom rekla: “PINK DAY Zagreb, osim što je festival roséa, ujedno je i svojevrsna posveta ženskoj energiji, proljeću i ljepoti života; svečanost ružičastog pogleda na neki možda malo bolji svijet kojem se svi nadamo. A rosé i jest upravo takav: vedar, lepršav – i pravi izbor za vruće ljetne dane.

Tijekom posljednjih deset godina Festival je promovirao umjerenu, ženstvenu konzumaciju vina, a prema priznanju samih vinara, PINK DAY Zagreb značajno je pripomogao i da se stav prema roséu izmijeni, pa tako i vinska karta Hrvatske. Ponosna sam što smo pridonijele da rosé kao lagano i proljetno vino dobije sasvim novi i mnogo bolji renome nego što je ga je imao prije nas. Naravno, tu je i naš Green in Pink koji slavi vrhunska domaća ekstra djevičanska maslinova ulja, a od prošle godine imamo i ružičaste ginove, tonice, likere, koktele…”

Pink Day ima najbogatiji program dosad

Obilježavajući veliki, jubilej „malog“, boutique festivala“, koji je nakon Vinistre i VinoComa ujedno i najstariji veći vinski festival u Hrvatskoj, PINK DAY je ove godine pripremio dosad najbogatiji program a sve je na konferenciji za medije započelo slavljenički – uz pjenušce dobrodošlice: Griffin Rosé, Bedekovich Rosé EKO 2017 i Tomšić Evelin, 2021. Nakon službenog dijela, prezentaciju vina Brdovite Hrvatske vodio je ugledni sommelier Mario Meštrović i predstavio 5 vina ružičaste boje te regije: Dvanajšćak Kozol rosé 2022; Vinarija Puhelek Rosé 2022; Griffin Ivančić Ambassador rosé 2022; Bedekovich Prigora rosé Eko 2021; Vinarija Miklaužić Rosé 2021. Predsjednik udruge Bregovita Hrvatska koja obuhvaća vinogorje Moslavine, Prigorja i Bilogore, Zagorja i Međimurja, Plešivice i Pokuplja, Josip Tržec, tom je prilikom rekao:

“Iza izvrsnih vina Bregovite Hrvatske stoje vrijedni ljudi, vinari i njihove obitelji. Mnogi od njih nastavljaju višegodišnju obiteljsku tradiciju, ali istovremeno istražuju nove puteve suvremenog vinarstva. Bregovita Hrvatska nudi lepezu vina za svačiji ukus i za svaku prigodu. Odlikuje ju šaroliko bogatstvo sorti, stilova i nijansi vina. Na današnjoj radionici te na Festivalu, moći će se kušati probrana rosé vina i pjenušce Bregovite Hrvatske”.

Što vas sve čeka?

PINK DAY Zagreb slavlje se nastavlja u utorak 18. travnja, u jedinom zagrebačkom restoranu s Michelinom zvjezdicom, Noel, gdje će se održati Masterclass rosé vina Chateau d’Esclans „Pinks That made History“ powered by PBZ Card Premium Visa, a vodit će ga Ted Lelekas, Moet Hennessy brand ambasador. Kušanje će biti iz vrhunskih Riedel čaša. Zatim 20. travnja će se, povodom jubileja, u legendarnom zagrebačkom restoranu Skenderica 1912 by Catering Lisak – održati svečana „Večera u ružičastom“ s izabranim vinima s Festivala: Villa Sandi Prosecco DOC Rosé Millesimato, Rosé Bastiàn, Rizman Rusula i Aura likerima. Više o rezervaciji za večeru i upitima na adresi Catering Lisak info@cateringlisak.hr

FOTO: PR

Učitati još
Zatvori