Mala Italija u Beogradu: PIETRA Terrazza nova je lokacija za najbolju pizzu i koktele
Mala Italija u Beogradu: PIETRA Terrazza nova je lokacija za najbolju pizzu i koktele

Mala Italija u Beogradu: PIETRA Terrazza nova je lokacija za najbolju pizzu i koktele

pizza o’clock 


Svega par dana nakon službenog početka ljetne sezone, Beograd je dobio romantičnu lokaciju koja u grad donosi čarobnu Italiju. PIETRA Pizza & Cucina ali ovog puta uz Terrazza, novost je koja već oduševljava Beograđane i posjetitelje.

Pizzerija PIETRA obradovala nas je svojom trećom lokacijom, samo nekoliko mjeseci nakon otvaranja lokala u West 65 konceptu. Osim izvrsne kuhinje i jedne od najboljih pizza u gradu, poznata gastro oaza je uz svoje ime dodala i terasu s jednim od najljepših pogleda u Beogradu, smještenu na Malom Kalemegdanu. Donosimo sve detalje i dojmove s nezaboravnog otvaranja male Italije u Beogradu.

To: Belgrade
From: Napoli


Naime, jedna od najobožavanijih pizzerija u Beogradu, PIETRA, nakon tri godine svog poslovanja, baš na dan svog rođendana otvorila je treći restoran. Ambijent smješten unutar jedne od najočuvanijih povijesnih tvorevina Beograda, savršeno je predočio i komponentu dugovječnosti koju PIETRA nosi sa sobom.

Svaka PIETRA priča svoju priču. Ona na Vračaru predstavlja interijerno oličenje takozvane clean estetike, Novi Beograd izabrao je nešto tamniju paletu boja i omiljeno je mjesto za corpo ručak. Terrazza pak zagovara ljeto praćeno zanosnim ritmovima glazbe, romantičnim zalascima i naravno – izvrsnom hranom.

Možda i jedan od najljepših pogleda u Beogradu je ovaj s PIETRA Terrazze. S obzirom na to da sa svog ušuškanog mjesta u prugastim plavo-bijelim stolicama koje dozivaju Mediteran, možete vidjeti gotovo svaki dio grada.

aperativo? 


Kako Talijani zagovaraju sada već dobro poznati dolce vita narativ, znali smo da će nova lokacija pizzerije komunicirati isto. Uživanje u opuštenim razgovorima s dragim ljudima, koje se iz samo jednog pića pretvore u višesatno druženje, upravo je čest slijed događaja u PIETRA Terrazzi. Takozvani aperativo koji se veoma brzo pretvori u nezaboravni ručak, praćen isto toliko kvalitetnim koktelima, jeste sve ono što vas očekuje u odajama nove lokacije.

bentornato a casa


Iako PIETRA dominantno širi svoje adrese, kvaliteta i dosljednost svojim specijalitetima ostaju na jednakoj razini. Ono što se definitivno može garantirati u odajama ovih lokala je jedna od najboljih pizza u gradu. Bila to Margherita, Napoli ili Quattro Formaggi, ne možete pogriješiti.

Povodom otvaranja treće lokacije, razgovarali smo s Goranom Abramovićem, suvlasnikom obožavane pizzerije i nagrađivanim pizza majstorom, koji je, između ostalog, osvojio titulu svjetskog prvaka u pravljenju tradicionalnih napolitanskih pizza u Napulju. Treća lokacija značila je samo jedno, tri pitanja čiji smo odgovor željno iščekivali.

Journal intervju: Goran Abramović


  •  Svega par mjeseci nakon otvaranja druge lokacije i novog poglavlja na Novom Beogradu, stigla je i PIETRA Terrazza. Kako iz vaše perspektive glasi savršen recept za uspjeh, ali i jednu o najboljih pizza u gradu?

Za mene, uspjeh je konkretan rad, kontinuirani fokus u poslu koji se radi i naravno cijeli tim ljudi koji s nama posluje već tri godine je za njega zaslužan. A za najbolju pizzu u gradu – to je iskustvo, to je ljubav i to je PIETRA.

  • Nova lokacija predstavlja i sasvim novi početak. Što nam on donosi i da li možemo očekivati neke novitete na meniju?

Noviteta u meniju neće biti, ostajemo dosljedni svojoj standardnoj priči – uz pizzu i koktele. Nova lokacija definitivno donosi jedan od najljepših pogleda u Beogradu, na Savu i Dunav, a u budućnosti planiramo zanimljive lagane zabave uz koktel bar nadomak kule.

  • Za kraj, koje pizze predstavljaju neizostavne PIETRA favorite i must-try specijalitete?

To su definitivno Marinara i Margherita.

 

 

Preuzeto s journal.rs

Foto: Privatna arhiva

Učitati još
Zatvori