Na kulinarskoj radionici s gastro novinarima i influencerima predstavljen je Philips Airfryer Premium XXL

Na kulinarskoj radionici s gastro novinarima i influencerima predstavljen je Philips Airfryer Premium XXL

Jučer je održana kulinarska radionica na kojoj je predstavljen Philips Airfryer Premium XXL uz kojeg će kuhanje ponovo postati omiljena aktivnost cijele obitelji. Philips Airfryer omogućava zdravije prženje zrakom, bez mirisa prženog ulja i uz jednostavno čišćenje. Vaša omiljena jela mogu biti zdrava i ne morate se odreći prženog, a pritom ćete uštediti i vrijeme. U to su se uvjerili gastro novinari i influenceri poput Paule Sikirić, Sandre Rončević, Ines Šitum, Mateje Krvarić na radionici koju je vodila gastro stručnjakinja Lucija Bilandžić Matić. 

Kulinarska radionica 

Na održanoj radionici u prelijepom ambijentu u stanu u centru grada, održana je radionica na kojoj su se gosti mogli uvjeriti kako je budućnost kuhanja u zraku. Gastro novinari i influenceri imali su priliku isprobati Philips Airfryer Premium XXL koji osigurava maksimum okusa uz minimum masnoće, uz kojeg nema prethodnog zagrijavanja i neugodnih mirisa te je puno brži od klasične pećnice. Uz to, dovoljno je velik da se u njemu može pripremiti do 6 porcija hrane, tako da je idealan za obitelji s djecom.

Gosti su u Airfryeru pripremali paniranu hrskavu piletinu mariniranu u grčkom jogurtu, pečenu spicy cvjetaču s tahini umakom, ražnjiće od kozica u marinadi od čili papričica i pommes frites od pečenog batata, ali i neodoljivi brownies s maslinovim uljem i morskom soli poslužen uz sladoled od bourbon vanilije i bobičasto voće. 

Philips Airfryer Premium XXL

Philips je prvi na svijetu lansirao Airfryer 2010. godine i ima patent na tehnologiju Rapid Air, a XXL premium je jedini model koji ima i tehnologiju za uklanjanje masnoće. Jedinstvena tehnologija Rapid Air tvrtke Philips omogućava prženje pomoću zraka kako bi hrana bila hrskava izvana, a meka iznutra. Sve to uz do 80 % manje masnoće. Zahvaljujući jedinstvenoj kombinaciji brzog i preciznog cirkuliranja vrućeg zraka, optimalnoj ravnoteži temperature i elementu roštilja, omogućava prženje i pečenje raznovrsne hrane. Budući da se za prženje koristi isključivo zrak, postupak je mnogo sigurniji i za razliku od standardne friteze, dom vam neće smrdjeti po ulju. Zahvaljujući dijelovima koji se mogu prati u perilici za suđe, Airfryer se lako čisti, a zbog dizajna postao je omiljeni kulinarski gadget svake moderne kuhinje. 

Recepti

Hrskava piletina sa spicy cvjetačom

Sastojci: 

  • 4 filea piletine – tanko isfiletirana
  • 1 grčki jogurt
  • 1 ljutika
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 cvjetača
  • 1 1/4 žličice kumina
  • 1 žličica paprike
  • 1 žličica korijandera
  • crni papar i sol po želji

Postupak:

Pileći file posolite i popaprite po želji pa prelijte grčkim jogurtom u kojeg ste na pola narezali ljutiku (ili ljubičastu kapulu), par režnjeva češnjaka i par grančica timijana (ili nekog drugog začina po želji). Ostavite da se marinira bar sat-dva u frižideru. Izvadite na sobnu temperaturu pola sata prije pečenja. 

Pomiješajte panko i obične krušne mrvice u dubljem tanjuru, a u drugoj posudi izmutite jaje. File piletine uvaljajte u mrvice, pa u jaja i onda opet u mrvice. Pospricajte s uljem u spreju s obje strane. 

Pecite u airfryeru na 200 stupnjeva – 15ak min. 

Poslužite uz umak od grčkog jogurta, cvijeta soli i čili paste (sve izmiješajte). 

Cvjetaču narežite na komade veličine jednog griza (bite-size). U zdjeli pomiješajte miks začina: kurkumu, sol, papar, crvenu papriku, kumin (prah) i korijander (prah). U mješavinu začina dodajte cvjetaču te ju dobro uvaljajte da bude u potpunosti prekrivena. Pokapajte s malo finog maslinovog ulja. 

Pecite u airfryeru na 180 stupnjeva 10ak min. 

Uz cvjetaču poslužite umak:

  • 60ml tahinija
  • 60ml vode
  • 1 žličica harrisa paste
  • Sok pola limuna
  • Sol

Ražnjići od kozica u marinadi od  čili papričica i češnjaka s batatom

Sastojci:

  • 24 velike kozice
  • 4 češnja češnjaka
  • 1 čili papričica
  • 1 ljutika
  • 8 velikih batata
  • 2 žlie maslinovog ulja
  • Svježi ružmarin
  • 1 žlica meda

Priprema:

Očistite 24 velike kozice: izvucite ih iz ljuske i maknite crnu žilicu. Narežite na sitne ploške 4 češnja češnjaka, 1 čili papričicu bez sjemenki i 1 ljutiku, a zatim sve to pomiješajte s 4 žlice maslinova ulja i prstohvatom dimljene mljevene paprike. Dodajte kozice i marinirajte 2 sata.

Narežite 8 velikih batata na debele ploške i pomiješajte ih s 2 žlice maslinova ulja, 2 žlice sitno nasjeckanog svježeg ružmarina i 1 žlicom meda. Ploške batata pecite 15 minuta na 180 stupnjeva u Airfryeru.

Uzmite 6 štapića i na njih, kao na ražnjiće, nataknite kozice. Po 4 na svaku stabljiku. Zagrijte Airfryer na 200 stupnjeva. Kozice pecite 5 minuta. Poslužite s kriškama limete.

Brownies 

Sastojci:

  • 100gr čokolade 75% kakaa
  • 50 gr maslaca
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 1 jaje
  • 70 gr šećera
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 130 gr brašna + žličica praška za pecivo
  • 25 gr kakao praha + 60ml kipuće vode
  • 3/4 žličice cvijeta soli

Postupak:

Kakao prah umiješajte u kipuću vodu dok ne dobijete glatku smjesu. 

Pomiješajte suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo, sol. 

Čokoladu rastopite na pari s maslacem i pustite da se malo ohladi. Jaje umutite sa šećerom, vanilijom i maslinovim uljem. Dodajte čokoladu i kakao. Pomalo dodajte suhe sastojke dok ne dobijete gustu smjesu. 

Pecite u Airfryeru na 160 stupnjeva 16 min.

Foto: Tatjana Bukvić

Učitati još
Zatvori