Restorani Pelegrini u Šibeniku i 360º u Dubrovniku dobili su Michelinovu zvjezdicu

Restorani Pelegrini u Šibeniku i 360º u Dubrovniku dobili su Michelinovu zvjezdicu

NEF_6756

Pelegrini

Restorani Pelegrini (Šibenik) i 360º (Dubrovnik) dobili su jednu Michelinovu zvjezdicu, dok je lista restorana s Michelinovom preporukom (s oznakom žlice i vilice) obogaćena s 24 nova restorana. Rezultat je to vrlo tajnog obilaska hrvatskih restorana od strane profesionalnih Michelinovih inspektora, koji su tijekom 2017. godine obilazili restorane diljem zemlje. Novi vodič za Hrvatsku je objavljen na stranicama Michelina, globalno najznačajnijeg i najpriznatijeg vodiča za restorane.

Restoranima Pelegriniju i 360º po jedna Michelinova zvjezdica

Hrvatska se nalazi na gastronomskoj karti svijeta što svakako i zaslužujemo. Nove Michelinove zvjezdice i preporuka hrvatskim restoranima dokaz su da naša gastronomska scena zadovoljava vrlo zahtjevne međunarodne kriterije kvalitete. Michelin je svjetski sinonim za izvrsnost u gastronomiji, a Michelinove oznake daju odlične promotivne potencijale koje će destinacije, u kojima se nalaze izabrani restorani koji su time ušli u ekskluzivni krug najboljih restorana svijeta, znati valorizirati. Hrvatska turistička zajednica i dalje će provoditi brojne aktivnosti s ciljem pozicioniranja naše zemlje kao atraktivne turističke destinacije bogate gastronomske ponude. – izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić. Iskrene čestitke upućujem svim izdvojenim restoranima, a posebno vlasnicima i djelatnicima restorana Pelegrini, 360º i Monte, čiji su trud i kreativnost prepoznali Michelinovi inspektori. – nadodao je Staničić.

NEF_6255

Pelegrini

S ovogodišnjim odabirom, Hrvatska ukupno ima tri restorana s Michelinovom zvjezdicom te 55 restorana s preporukom Michelina. Dodajemo kako su ove godine po prvi put dodijeljene i Michelinove oznake Bib Gourmand, koju su dobila četiri restorana: Konoba Mate (Korčula), Dunav (Ilok), Vuglec Breg (Krapina) i Konoba Fetivi (Split). Riječ je o oznaci koja se dodjeljuje restoranima koji nude kvalitetne menije po pristupačnim cijenama. Također, ovim su izborom na Michelinovoj mapi, osim Istre, Dubrovnika i Zagreba, koji su upisani prošle godine, svoje mjesto našle i brojne druge destinacije poput Šibenika, Splita (između ostalog i splitski restoran ZOI), Iloka, Korčule, Krapine, Lovrana, Osijeka, Varaždina, Velike Gorice, Zadra i drugih. Upravo se u Šibeniku od 19. i 20. ožujka održava Chefs’ Stage, internacionalni kongres gastronomije i ugostiteljstva koji povezuje sve sudionike gastronomske scene, gdje se u kreativnoj atmosferi potiče iskrena razmjena znanja i iskustava. Više o samom događaju možete pročitati i ovdje.

Uvrštenje novih restorana u Michelinovu selekciju snažan je poticaj za daljnje kontinuirano usavršavanje domaće gastronomske scene, ali i velika globalna promocija Hrvatske kao vrhunske gourmet destinacije. Podsjećamo kako je od hrvatskih restorana, u društvo elitnih restorana s Michelinovom zvjezdicom, prvi ušao rovinjski restoran Monte, koji je 2017. godine dobio jednu Michelinovu zvjezdicu, a koju je zadržao i za 2018. godinu.

NEF_7102

Pelegrini

Učitati još
Zatvori