

Pečene breskve sa sladoledom od vanilije već su postale ljetni klasik, radimo ih po ovom receptu
Ljeto je pravo vrijeme za osvježavajuće, ali i aromatične deserte koji ne zahtijevaju sate provedene u kuhinji. Ako tražite jednostavan, a efektan način da impresionirate goste ili da sami sebi priuštite slatki užitak, recept za pečene breskve sa sladoledom od vanilije savršen je izbor. Sočne, zapečene breskve oslobađaju svoju prirodnu slatkoću i razvijaju bogat, karamelizirani okus, dok se sladoled od vanilije topi preko njih i stvara savršen kontrast tekstura i temperatura.
Ovaj desert spaja ljeto na tanjuru s toplinom domaće kuhinje, a sve skupa je jednostavno, brzo i neodoljivo.
Ljetni slatki klasik


Pečene breskve sa sladoledom od vanilije
Sastojci za jednu porciju:
- 1 breskva
- maslinovo ulje
- prstohvat soli
- smeđi šećer
- 1/2 žličice cimeta
- 1/2 žličice maslaca
- 1/2 žličice vanilije
- 1 žlica šećera
- sladoled od vanilije
Kako pripremiti:
- Zagrijte pećnicu na 175°C i stavite papir za pečenje u malu vatrostalnu posudu.
- Zrelu, ali čvrstu breskvu prerežite napola i izvadite košticu.
- Prelijte je s otprilike žlicom maslinovog ulja, prstohvatom soli i malo cimeta.
- Premažite obje strane breskve i stavite je u pećnicu, mesom prema dolje, na otprilike 10 minuta.
- U međuvremenu pomiješajte 1/2 žlice maslaca, 1 žlicu šećera, 1/2 žličice cimeta i 1/2 žličice vanilije kako biste dobili pastu.
- Okrenite breskve i žlicom rasporedite smjesu od maslaca u udubine svake polovice. Pecite još 10–15 minuta.
- Pustite da se malo ohlade, zatim pospite s malo smeđeg šećera, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa sladoledom od vanilije
Foto: Instagram