Pečene breskve sa sladoledom od vanilije već su postale ljetni klasik, radimo ih po ovom receptu
Pečene breskve sa sladoledom od vanilije već su postale ljetni klasik, radimo ih po ovom receptu

Pečene breskve sa sladoledom od vanilije već su postale ljetni klasik, radimo ih po ovom receptu

Ljeto je pravo vrijeme za osvježavajuće, ali i aromatične deserte koji ne zahtijevaju sate provedene u kuhinji. Ako tražite jednostavan, a efektan način da impresionirate goste ili da sami sebi priuštite slatki užitak, recept za pečene breskve sa sladoledom od vanilije savršen je izbor. Sočne, zapečene breskve oslobađaju svoju prirodnu slatkoću i razvijaju bogat, karamelizirani okus, dok se sladoled od vanilije topi preko njih i stvara savršen kontrast tekstura i temperatura.

Ovaj desert spaja ljeto na tanjuru s toplinom domaće kuhinje, a sve skupa je jednostavno, brzo i neodoljivo.

Ljetni slatki klasik

Pečene breskve sa sladoledom od vanilije

Sastojci za jednu porciju:

  • 1 breskva
  • maslinovo ulje
  • prstohvat soli
  • smeđi šećer
  • 1/2 žličice cimeta
  • 1/2 žličice maslaca
  • 1/2 žličice vanilije
  • 1 žlica šećera
  • sladoled od vanilije

Kako pripremiti:

  • Zagrijte pećnicu na 175°C i stavite papir za pečenje u malu vatrostalnu posudu.
  • Zrelu, ali čvrstu breskvu prerežite napola i izvadite košticu.
  • Prelijte je s otprilike žlicom maslinovog ulja, prstohvatom soli i malo cimeta.
  • Premažite obje strane breskve i stavite je u pećnicu, mesom prema dolje, na otprilike 10 minuta.
  • U međuvremenu pomiješajte 1/2 žlice maslaca, 1 žlicu šećera, 1/2 žličice cimeta i 1/2 žličice vanilije kako biste dobili pastu.
  • Okrenite breskve i žlicom rasporedite smjesu od maslaca u udubine svake polovice. Pecite još 10–15 minuta.
  • Pustite da se malo ohlade, zatim pospite s malo smeđeg šećera, dodajte još malo maslinovog ulja i poslužite sa sladoledom od vanilije

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori