

Peanut Butter Brownies: Spoj čokolade i kremastog maslaca od kikirikija je sve što danas trebamo
Ako postoji desert koji nikada ne izlazi iz mode, to su brownie kocke, sočne, bogate i pune čokolade. No kada im dodamo kikiriki maslac, dobijemo pravu čaroliju okusa: spoj guste, gorkaste čokolade i kremoznosti najfinijeg maslaca od kikirikija. Peanut butter brownies su jednostavni za pripremu, a taj mekan, fudgy kolač s prepoznatljivim slojem kikiriki maslaca topi se u ustima.
Idealni su za popodnevnu kavu, druženje s prijateljima ili kao desert koji će oduševiti i najveće čokoljupce. Donosimo recept.


Peanut butter brownies: Recept
Sastojci za brownie smjesu:
- 150 g tamne čokolade
- 120 g maslaca
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 80 g glatkog brašna
- prstohvat soli
Za sloj od kikiriki maslaca:
- 100 g kikiriki maslaca (glatkog ili crunchy, po želji)
- 30 g šećera u prahu
- 1 žlica rastopljenog maslaca
Priprema
- Pećnicu zagrijte na 180 °C, a manji četvrtasti kalup obloži papirom za pečenje.
- Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac, pa ostavite da se malo ohladi.
- Umutite jaja, šećer i vaniliju dok smjesa ne postane svjetlija i pjenasta.
- Dodajte otopljenu čokoladu, a zatim lagano umiješajte brašno i sol.
- U drugoj posudi pomiješajte kikiriki maslac, šećer u prahu i rastopljeni maslac dok ne dobijete glatku kremu.
- U pripremljeni kalup izlijte polovicu brownie smjese, zatim žlicom rasporedite sloj kikiriki maslaca i prekrijte ostatkom čokoladne smjese.
- Vilicom lagano “prošarajte” površinu kako bi se stvorio mramorni uzorak.
- Pecite 25–30 minuta, dok rubovi ne budu čvrsti, a sredina još malo mekana.
- Pustite da se potpuno ohladi prije rezanja na kocke.
Foto: Instagram, Pexels





