S ovim ručno izrezbarenim valjkom za tijesto možete napraviti neodoljive božićne keksiće

Bez suhih božićnih kolačića ne možemo zamisliti blagdane. Oni su omiljen odabir u brojnim domovima kad su božićne slastice u pitanju. Izrada je jednostavna, a svaka majka i baka ima neku svoju malu tajnu kako ih priprema. Obično ih radimo u raznim oblicima poput cvjetića, zvjezdica i borića, a kad ih ispečemo, dodajemo im pekmez, ukrašavamo ih raznim bojama ili ih jednostavno ostavljamo takve kakvi jesu.

Slučajno smo naletjeli na ovaj cool valjak za tijesto s kojim ovih blagdana možete napraviti stvarno neodoljive božićne keksiće. Radi se o brendu Pastrymade iza kojeg stoji Poljakinja Carolina koja ih ručno izrađuje od drva. Motiva ima više od 100, a u ovoj priči fokusirali smo se samo na one božićne. Od snjegovića preko jelki i sobova do snježnih pahuljica, s ovim valjcima možete napraviti preslatke kolačiće i to vrlo jednostavno. Dovoljno je samo tijesto razvaljati i utisnuti s valjkom i zatim ih izrezati u željeni oblik.

Valjci koštaju 223 kune, ali im je cijena trenutno snižena na 149 kuna. Možete ih naručiti ovdje, a uz valjak ćete dobiti i recept za keksiće. Jer recepata za one koji ih vole isprobavati nikad dosta.

Foto: Pastrymade

0