

Savršen ljetni vikend u gradu: Tri večeri za redom na jezeru vas čeka spoj hrane, koktela i koncerata
Što kažete da produženi vikend provedete u zelenoj oazi uz šarmantno jezero, umjesto čekanja u nepreglednim gužvama na autocesti? Od petka do nedjelje, 20. – 22. lipnja, slavimo dolazak ljeta uz sad već tradicionalnu manifestaciju Paradajz from Paradise.
Održat će se na park jezeru Kipišće u Svetoj Nedelji, a bogati program počinje od 19 sati. Imamo baš sve što je potrebno za savršenu ljetnu večer! Već se zamišljate u zen raspoloženju, uz genijalne koktele, top klopu, dobru glazbu, a netko drugi animira klince dok vi uživate u svemu navedenom? U nastavku donosimo sve detalje naše savršene ljetne večeri.

Food festival na park jezeru u Svetoj Nedelji
Ove godine barski dio preuzima poznati kolektiv Gringos de Croatia. Osnovao ga je Marko Markota, suvlasnik renomirane kuće koja se bavi distribucijom destilata, a na Paradajz from Paradise dolaze Borna Sinanović i Matija Ivanišević predstaviti boje Gringosa i približiti vam pića koja su bazirani na spiritima agave.
“Gin-tonic je napravio veliki boom i dodatno popularizirao kulturu ispijanja koktela, ali vjerujemo da gostima treba pokazati ljepotu i kompleksnost drugih spirita, a kolektiv Gringos de Croatia je posebno posvećen promociji spirita agave” rekao nam je Marin Nekić, iz Nekić Truksa koji je sa svojim bratom Josipom Nekićem jedan od pionira food truck revolucije u Hrvatskoj.
Koktel festivala: Tomato Spritz
Upitali smo Lovru Brozda, perspektivnog barmena da nam otkrije recept za glavnu zvijezdu festivala – Tomato Spritz. Lovro je tri godine radio u baru predivnog Grand Park Hotela u Rovinju, zatim je stažirao u Japanu.
- 3cl tekile
- 1cl amara
- 2cl Tomato Cordiala (osnovni recept lako možete pronaći, a radi se o kombinaciji soka od rajčice, šećera I jabučnog octa)
- 12cl Pink grapefruit soda
Sve sastojke dobro promiješajte i poslužite u visoku čašu s mnogo leda.

“Želim genijalan comfort food s pravim ljetnim rajčicama!”
Braća Nekić su ispolirali svoj prepoznatljiv stil, pa već znate da od njih možete očekivati izvrsna sočna jela i domaće sastojke jer se uvijek trude podržati lokalnu zajednicu – pa će tako biti i ovaj put. Paradajz from Paradise je zapravo ljetno slavlje posvećeno lokalno uzgojenim Rajskim rajčicama u Svetoj Nedelji.
Uz njihove dobro poznate klasike, Nekići preporučuju meksički Pico de gallo, vrstu salse koja je u Meksiku tradicionalno poslužuje uz nachose, a oni su uz svetonedeljske rajčice napravili svoju verziju i obogatili ih mangom, ananasom, ali i Tabasco umacima. Osim toga, ne biste trebali propustiti bogati “Torpedo sendvič” punjen slasnom puretinom ili janjetinom ovisno koju verziju odaberete.
“Zamislili smo si pecivo koje ima oblik hot doga, ali teksturu lepinje. Dugo smo tražili partnera koji bi nam u tome mogao pomoći, ali upoznali smo ekipu koja stoji iza uspješne tvrtke Pekar iz Vinkovaca koji su točno pogodili naše misli I napravili odličan proizvod!” otkrivaju nam Marin i Josip Nekić.


Zabava za djecu, koncerti i opuštanje
Riješeno! Od 19 do 21 sat održavat će se radionice za djecu “Bumbargrad” te radionica pripreme i tiska linoreza!
I za kraj – što su ljetne večeri bez dobre glazbe? Organizatori su se pobrinuli za savršenu glazbenu kulisu pa u petak, 20. lipnja nastupa Band Eter, 21. lipnja na pozornicu stiže MashUP Band, a kao šećer na kraju Matija Cvek & Funkensteins u nedjelju 22. lipnja.
Promo
Foto: PR