Eco-friendly restoran u Splitu koji gastro doživljaj diže na novu razinu

Pandora Greenbox u Splitu

“… I pelin i med …” je životna situacija i najljepša pjesma s albuma Pandorina kutija, Dine Dvornika… tako kaže ekipa iz Pandora Greenbox – novog restorana u Splitu čiji menu se temelji na biljnim namirnicama. Ako ih pitate za upute, za adresu, dobit ćete simpatičan odgovor – A to vam je ona mala susida od Kruščića, stoji druga vrata desno od sv.Save, južno od Sex shopa, odmah poviše Purexa, tamo iza peškarija, u srcu moreplovca i buntovnika Corta… Za one koji se ne snalaze prema životopisnim i šarmantnim opisima lokacije, adresa je Obrov 4, Split.

Pandora Greenbox otvorila je svoja zelena vrata svim ljudima željnim hrane na malo drugačiji način, na bazi voća i povrća, tj. hrane koju nam je majka priroda podarila direktno iz zemlje. Nije bitno jeste li vegetarijanac, ili mesojed, kod njih ćete probati jela od kojih Vam meso neće nedostajati.

Svaki detalj na tanjuru sami proizvode, beskompromisno paze na kvalitetu namirnica. U ponudi imaju domaće ledene čajeve, smoothije i hladno prešane sokove, pomno smišljene da beneficiraju organizmu, koji se svježe pripremaju netom nakon narudžbe gosta.

Kompletan interijer uređivali su i izgradili vlasnici svojim rukama pazeći na svaki detalj! Udobnost, odlična atmosfera i dodir s prirodom ono je što ćete prvo osjetiti kada kročite u prostor.

Dugoročan cilj im je postati što više eco-friendly, tako koriste metalne slamke, odvod od klime zaljeva cvijeće, ne koriste plastične vrećice kao ni plastične žličice.

Svakako hvalevrijedan potez koji bi svi ugostitelji trebali napraviti, a Pandora Greenbox u Splitu dokaz je da i eco-friendly ne znači lišeno stila, atmosfere i doživljaja.

Foto: Luka Kivela i Kate Ševo

0