

Pamela Anderson najbolje zna kako iskoristiti sezonu kiselih krastavaca. Donosi recept iz obiteljske riznice
Postoji ono staro novinarsko pravilo da je ljeto sezona kiselih krastavaca – razdoblje kad vijesti postaju rijetke, a teme lagane. No ove godine Pamela Anderson je odlučila ovu frazu shvatiti doslovno, i to u najboljem mogućem smislu. Glumica, aktivistica i ikona pop kulture udružila se s brendom Flamingo Estate kako bi stvorila Pamela’s Pickles – limitiranu seriju kiselih krastavaca od čije će prodaje sav prihod ići za pomoć divljim životinjama.
Nakon mjeseci rada s Pamelom u kuhinji Flamingo Estatea, s oduševljenjem objavljujemo da smo proizveli nekoliko stotina staklenki najukusnijih kiselih krastavaca koje smo ikada probali, stoji na njihovu web shopu.
Prabakin recept
Pamela iza sebe ima bogatu povijest volontiranja i dobrotvornih akcija, a njezin odnos prema hrani i prirodi prožet je uspomenama iz djetinjstva. Odrasla je na Vancouver Islandu u Kanadi, okružena morem, šumama i obiteljskim ritualima koji su je oblikovali. Među njima je i kiseljenje krastavaca – vještina koju je naučila od prabake Vie. Taj obiteljski recept, nagrađivan na lokalnim sajmovima, bio je nezaobilazan dio obiteljskog stola.
U novom projektu recept prabake dobiva suvremeni zaokret. Osnovu i dalje čine tradicionalni okusi kopra, gorušice i češnjaka, ali Pamela dodaje svoj prepoznatljivi pečat – jestive latice ruže. Flamingo Estate unosi dodatni sloj sofisticiranosti s ružičastim paprom, čilijem, dimljenom morskom soli i espelette paprom. Rezultat je staklenka koja ne donosi samo hrskav i sočan zalogaj, nego i slojevitost okusa u kojoj se isprepliću bilje, blaga ljutina i cvjetna svježina.
Mirniji život povezan s prirodom
No, koliko god ovi krastavci bili atraktivni gurmanima, priča oko njih još je zanimljivija kada se zaviri u Pamelin svakodnevni život. Već trideset godina živi na imanju koje je nekada pripadalo njezinoj baki, a danas na tom zemljištu održava čak šest velikih povrtnjaka. Sama priznaje da vrt sada izgleda velik gotovo kao nogometno igralište, a sve što u njemu rodi dijeli s obitelji, prijateljima i susjedima.
Na njezinu stolu redovito se nađu košare svježeg voća i povrća, staklenke domaćih džemova i umaka, teglice kiselih krastavaca, pa čak i domaći kruh od kiselog tijesta koji sama mijesi. Prošle je godine objavila i svoju prvu kuharicu.
Za Pamelu, ti su trenuci u vrtu ili za kuhinjskim pultom poput meditacije. Vrtlarenje i kuhanje me smiruju. To je vrijeme kada sam najviše povezana sa sobom i prirodom, otkriva.
Ono što projekt Pamela’s Pickles čini još posebnijim jest njegova humanitarna dimenzija. Cjelokupni prihod od prodaje ide California Wildlife Centeru, neprofitnoj organizaciji koja se već desetljećima brine o ozlijeđenim i bolesnim divljim životinjama. Za Pamelu, koja je i sama godinama volontirala i organizirala dobrotvorne akcije, ovo je samo nastavak dugogodišnje misije pomaganja životinjama i prirodi.
Zanimljivo je i to što se ovaj projekt dogodio u trenutku kad Pamela proživljava svojevrsni kreativni i životni “drugi val”. Nakon velikih javnih i privatnih preokreta, posljednjih godina vratila se u središte pozornosti, ali ne kroz skandale, nego kroz rad na projektima koji odražavaju njezine vrijednosti. Vrt, kuhanje, briga za životinje i okoliš postali su njezin svakodnevni prioritet, a projekt Pamela’s Pickles savršeno ujedinjuje sve te strasti.
Foto: flamingoestate.com, Instagram (@pamelaanderson)