Pamela Anderson najbolje zna kako iskoristiti sezonu kiselih krastavaca. Donosi recept iz obiteljske riznice
Pamela Anderson najbolje zna kako iskoristiti sezonu kiselih krastavaca. Donosi recept iz obiteljske riznice

Pamela Anderson najbolje zna kako iskoristiti sezonu kiselih krastavaca. Donosi recept iz obiteljske riznice

Postoji ono staro novinarsko pravilo da je ljeto sezona kiselih krastavaca – razdoblje kad vijesti postaju rijetke, a teme lagane. No ove godine Pamela Anderson je odlučila ovu frazu shvatiti doslovno, i to u najboljem mogućem smislu. Glumica, aktivistica i ikona pop kulture udružila se s brendom Flamingo Estate kako bi stvorila Pamela’s Pickles – limitiranu seriju kiselih krastavaca od čije će prodaje sav prihod ići za pomoć divljim životinjama.

Nakon mjeseci rada s Pamelom u kuhinji Flamingo Estatea, s oduševljenjem objavljujemo da smo proizveli nekoliko stotina staklenki najukusnijih kiselih krastavaca koje smo ikada probali, stoji na njihovu web shopu.

Prabakin recept

Pamela iza sebe ima bogatu povijest volontiranja i dobrotvornih akcija, a njezin odnos prema hrani i prirodi prožet je uspomenama iz djetinjstva. Odrasla je na Vancouver Islandu u Kanadi, okružena morem, šumama i obiteljskim ritualima koji su je oblikovali. Među njima je i kiseljenje krastavaca – vještina koju je naučila od prabake Vie. Taj obiteljski recept, nagrađivan na lokalnim sajmovima, bio je nezaobilazan dio obiteljskog stola.

U novom projektu recept prabake dobiva suvremeni zaokret. Osnovu i dalje čine tradicionalni okusi kopra, gorušice i češnjaka, ali Pamela dodaje svoj prepoznatljivi pečat – jestive latice ruže. Flamingo Estate unosi dodatni sloj sofisticiranosti s ružičastim paprom, čilijem, dimljenom morskom soli i espelette paprom. Rezultat je staklenka koja ne donosi samo hrskav i sočan zalogaj, nego i slojevitost okusa u kojoj se isprepliću bilje, blaga ljutina i cvjetna svježina.

Mirniji život povezan s prirodom

No, koliko god ovi krastavci bili atraktivni gurmanima, priča oko njih još je zanimljivija kada se zaviri u Pamelin svakodnevni život. Već trideset godina živi na imanju koje je nekada pripadalo njezinoj baki, a danas na tom zemljištu održava čak šest velikih povrtnjaka. Sama priznaje da vrt sada izgleda velik gotovo kao nogometno igralište, a sve što u njemu rodi dijeli s obitelji, prijateljima i susjedima.

Na njezinu stolu redovito se nađu košare svježeg voća i povrća, staklenke domaćih džemova i umaka, teglice kiselih krastavaca, pa čak i domaći kruh od kiselog tijesta koji sama mijesi. Prošle je godine objavila i svoju prvu kuharicu.

Za Pamelu, ti su trenuci u vrtu ili za kuhinjskim pultom poput meditacije. Vrtlarenje i kuhanje me smiruju. To je vrijeme kada sam najviše povezana sa sobom i prirodom, otkriva.

Ono što projekt Pamela’s Pickles čini još posebnijim jest njegova humanitarna dimenzija. Cjelokupni prihod od prodaje ide California Wildlife Centeru, neprofitnoj organizaciji koja se već desetljećima brine o ozlijeđenim i bolesnim divljim životinjama. Za Pamelu, koja je i sama godinama volontirala i organizirala dobrotvorne akcije, ovo je samo nastavak dugogodišnje misije pomaganja životinjama i prirodi.

Zanimljivo je i to što se ovaj projekt dogodio u trenutku kad Pamela proživljava svojevrsni kreativni i životni “drugi val”. Nakon velikih javnih i privatnih preokreta, posljednjih godina vratila se u središte pozornosti, ali ne kroz skandale, nego kroz rad na projektima koji odražavaju njezine vrijednosti. Vrt, kuhanje, briga za životinje i okoliš postali su njezin svakodnevni prioritet, a projekt Pamela’s Pickles savršeno ujedinjuje sve te strasti.

Učitati još
Zatvori